«Мін'юст відправить пенсіонерів на пасіку», – Жукровський

На Рівненщині зникнуть управління юстиції радянського зразка

Згідно з планом реформування Мін’юсту, буде ліквідовано майже 600 районних управлінь юстиції, які існували в Україні протягом 20 років. Замість них будуть створені Бюро правової допомоги, яких буде більше 400 по всій країні. Зокрема на Рівненщині «під ніж» пустять 18 управлінь, де під скорочення потраплять 138 працівників. Натомість планується створення 14 бюро. До слова, три таких центри вже фактично працюють – у Рівному, Дубно та Сарнах. По всій Україні Бюро правової допомоги мають запрацювати вже першого липня, однак начальниця головного територіального управління юстиції в області Іванна Смачило сподівається, що на Рівненщині вони з'являться вже з травня:

–  Ми вже почали процес ліквідації районних управлінь юстиції. Бо є розуміння того, що ті функції, які виконувалися ними - вони є застарілими і в них немає потреби для громадян. Я думаю, що більшість громадян навіть не знали, чим займається управління юстиції в районі чи в місті. Кращі працівники, кращі кадри, які захочуть працювати в новостворених Бюро правової допомоги - зможуть працювати в таких бюро.

Крім того, начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський заявив, що для молоді в оновленій юстиції та Бюро надання правової допомоги двері відкриті, а пенсіонерів відправлять на відпочинок:

– Пенсіонери мають займатися бджолами, а чиновники, які неефективні - йти в Центри зайнятості та шукати собі краще місце роботи. Не обов'язково всім працювати в органах юстиції. А нові центри надання правової допомоги - це буде реально нове обличчя. Без радянських елементів.

Метою створення таких Бюро є надання в районах первинної (консультаційної) безкоштовної правової допомоги для всіх громадян, які цього потребують. Також надання доступу до вторинної правової допомоги, на яку мають право визначені законом особи, зокрема малозабезпечені громадяни, діти-сироти, ветерани війни, особи, до яких застосовано адміністративне затримання чи адміністративний арешт тощо. Ці громадяни можуть скористатися послугами адвоката за кошти держави у кримінальних, цивільних та адміністративних справах. Також у Бюро надаватиметься доступ і до онлайн-сервісів Мін’юсту.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень