«Треба міномети та ПЗРК»: Українців закликають почати виробляти їх в гаражах для Фронту (ФОТО)

Не сподіваючись на Державу та допомогу Заходу

В центрі нашого колажу аватар військового експерта Паоло Люмьєра

Ми всі проходимо важкий етап війни. Багато розчарування, ще більше – незрозумілого.

Дехто припускає, що, можливо, нам варто перестати сподіватися на Державу і почати самим – в гаражах та майстернях почати виробляти зброю для Фронту, навіть, наражаючись на загрозу ув’язнення.

Нижче наводимо думку з цього приводу двох відомих людей. От що пише, приміром, військовий експерт, знаний під ніком Паоло Люмьєр, в якого коментарі бере навіть БіБіСі:

Paolo Lumiere

Ну як ви напевно вже починаєте здогадуватись, міномети і міни доведеться робити також – волонтерам. Навіть ризикуючи сісти «за виготовлення». А замовляти їх собі доведеться – самим бійцям. Ризикуючи сісти «за зберігання». Бо «Той, про чиї розробки не можна говорити» всравсь.

 

Щоб спростити задачу, я б почав з формування «поля смерті» на коротких дистанціях. Тобто рівень взводу-роти. Воно нам зараз дуже треба, бо ми відступаєм, а орчатина по-любому підлазить.

 

Тому, щоб не стопоритись на металознавстві, закалці-відпусканні-нарізанні нарізів - гладкий ствол і пластиково-вольфрамова мінка з електронно-механічним підривачем. Максимально близьке до сантехніки і потатоган-а.

 

Саморобний міномет у Сирії

Думка висловлена вище виглядає безтямною, але практично її ж повторює нам і Юрій Касьянов

Юрий Касьянов

Пока у нашего Минобороны очередь дойдёт до миномётов (после танков и истребителей) мы рискуем потерять армию в ближних боях.

 

Противнику терять нечего: миллион туда, миллион сюда, страна большая не заметит - бабы ещё нарожают. А нам каждый боец дорог.

 

Вот задание для техноволонтёров – пневматические миномёты. Прекрасно себя зарекомендовали в Первую мировую. Просто, надёжно, бесшумно. Ускорение плавное - можно использовать разные подходящие боеприпасы.

 

80 мм ствол при давлении 40 атмосфер забрасывает мину на 300 метров. Были аппараты и более мощные – стрелявшие на 2-3 км.

 

Для врага такая игрушка на поле боя – полная неожиданность: никогда не знаешь, когда и откуда прилетит.

 

Конструктив рассказывать не стану, чтобы фб не забанил. Но всё предельно просто. И дешевле килограмма военных яиц.

Фото з ФБ-допису Юрія Касьянова

Але ще раз надамо слово Паоло Люмьєру.

ПЗРК ПРОТИ «ОРЛАНІВ» ВОРОГА

Інший його допис – про ПЗРК, що їх наші війська гостро потребують, аби збивати російські безпілотники, які заполонили над ними небо та наводять на них вогонь ворожої артилерії:

Paolo Lumiere

Окрім мінометів і мін, про що я написав в попередньому пості, волонтерам також доведеться робити і зенітні ракети. І це справжній виклик, але це вкрай необхідно.

 

Сирійці свого часу багато чого осилили на гаражах, і виробництво мінометів і мін, і різні вундервафлі. Але ЗРК-ПЗРК не осилили і це стало фатальним для них: рашка рознесла всі міста авіацією, килимовими бомбардуваннями.

 

Щоб не повторити такої ж долі, коли у нас скінчаться запаси радянських ракет ППО, треба робити ракети. Через «неможливо». Бо «Той, про чиї розробки не можна говорити» і тут всравсь. РК-10 всралась. А що відбувається з польськими Piorun, чому припинились поставки, я хз.

Таке враження, що угода про співпрацю ЛУЧ-а з польським ВПК через рік призвела не до випуску спільної продукції, а до того, що 3.14зда прийшла і польському ВПК... Хотів би помилятись, але фронт показує що я правий.

 

Стінгери США не захотіло для нас поновлювати виробництво, тобто вони скіначаються. Мартлети – також не зрозуміло, - чи не можуть, чи не хочуть. Містралі і Старстреки певно не можуть більше. Хоча також думаю, що якби сильно хотіли, то би змогли.

 

Можете тут поки покоментувати, а я піду приготую яйка по 17 грн.

ПЗРК: те чим треба збивати Орлани

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень