Міністр Петренко дарував рівненським породіллям квіти (ФОТО)

Міністр юстиції Павло Петренко сьогодні перебуває на Рівненщині

Візит Павло Петренко розпочав з перинатального центру у Рівному, де особисто вручив сертифікати про народження для батьків. Крім того, батьки отримали ще й квіти та альбоми росту дітей. 

Після цього вирушив на нараду з новопризначеними очільниками районних бюро правової допомоги, які з 1 вересня мають запрацювати у 13 районах області. Утім, на нараді були присутні лише 9 керівників, адже посади у двох бюро ще вакантні, тож відбір поки триває – у Вараші та Рівненському районі. Зі слів присутніх, найбільше звернень, з якими приходять громадяни - зі скаргами на пенсійний фонд, таких близько 20 %, кілька разів справи навіть доходили до суду.

На це міністр юстиції порадив керівникам бюро не зволікати, у разі, коли йдеться про скарги на державні органи влади, і звертатися до прокуратури.

Коли будете фіксувати явні порушення з боку якихось державних органів, прав людини, не соромтеся, оформлюйте скарги. Будемо їх максимально проштовхувати щоб була відповідальність посадовців за ті чи інші порушення. ТОму що це нонсенс що ми ідемо в суди проти інших державних органів, виграемо справи по системі безоплатної правової допомоги, а люди які допустили ці порушення далі знаходяться на своїх посадах. Ви фактично є адвокатами, і завжди на стороні людини яка до вас прийшла, - каже Петренко

Також у разі, якщо ж у громадян виникають певні непорозуміння з призначеними адвокатами у бюро, міністр юстиції порадив звертатися з вимогою змінити захисника, адже всього у базі близько 5 тисяч адвокатів. Додамо, що Міністр юстиції сьогодні також планує поїздку в Млинів. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень