Міністр переночував у Рівному, але викликав Зеленський

Меморандум із Рівненською ОДА підписував заступник

Рівне відвідав міністр АПК Роман Лещенко.

Він підписав меморандум про співпрацю із Рівненською ОДА та Всеукраїнською асоціацією громад.

Міністр навіть встиг переночувати у Рівному, але зранку його відкликав президент до Києва, тож міністерство агрополітики лишився представляти заступник Тарас Висоцький.

 

Меморандум, який підписали сторони, ознаменував співпрацю між органами влади та громадою у розвитку ринку землі, говорить голова Рівненської ОДА Віталій Коваль:

Це будуть питання взаємодії: визначення меж населених пунктів і впорядкування самих земель. В  аграрній галузі у нас є ще питання підпорядкування земельних ресурсів. Збереження та відновлення систем водогонів меліоративних каналів.  

Рівненщина бере участь у пілотному проєкті з відновлення меліоративних мереж. Це має вплинути на зростання урожаїв, пояснює на прикладі начальник регіонального офісу водних ресурсів у Рівненській області Ігор Мосійчук:

На Рівненщині є понад 390 тис. Га меліорованих земель. Термін експлуатації їх на сьогодні вичерпаний і вони потребують великих капіталовкладень.

 

Розпорядниками коштів і земель будуть тергромади. Й саме в комунікації з фермерськими господарствами можливо досягнути реального результату.

 

У нас є уже досвід успішної реалізації такої схеми. В області є меліоративна система села Комори на Зарічненщині. За 2020 рік нам спільно з фермерським господарством і органами місцевого самоврядування вдалося відновити канали на площі 1200 Га.

 

Відбувся приріст врожаю.  Врожайність була в районі 15 тон з гектара, а сьогодні - 25.

У перший тиждень після запуску ринку активність її учасників спадає, говорить Тарас Висоцький:

З першого липня укладено понад три сотні договорів купівлі-продажу на площу тисячу гектарів. Бачимо, що тенденція знижується. Найбільше – це було перше та друге липня, а у четвер взагалі не було жодних продажів.

 

За його словами, найближчим часом активність ринку землі очікується на рівні близько 7% від усіх учасників. У перші дні укладати договори почали люди, які чекали на таку можливість уже давно.

Утім, на думку урядовців, власники паїв чекають, що вартість ділянок зросте. Нині вона стартує від 50 тисяч гривень за Га.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень