Міністерство освіти звернуло увагу, що хлопчики 10-11 класів масово виїздять за кордон 

Їхню тривогу поділяють, але спонукають залишитися в Україні

Багато учнів 10-11 класів виїздять за кордон. Особливо багато саме хлопчиків. На це звернули увагу у міністерстві освіти та науки. Проблему у Верховній Раді озвучив міністр Оксен Лісовий. 

Що стосується виїзду. Я поділяю вашу тривогу. Ми спостерігаємо за тим, як у 10-11 класах багато дітей, особливо хлопчиків, виїжджають за кордон. Ми спонукаємо їх залишатися в Україні різними способами, - сказав Оксан Лісовий.  

На думку міністра - ключове, що зараз можуть запропонувати старшокласникам, аби спонукати їх залишитися в Україні - це якісна професійна, передвища та вища освіта. Заради цього молодь могла б залишитися в країні. 

Серед іншого Лісовий наголосив, що західна освіта частково міфологізована, а ті виші, до яких їдуть українські діти, не кращі за вітчизняні регіональні заклади вищої освіти.

Джерело: Інтерфакс

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень