Мільйон – на коронавірус: медики Рівного хочуть перестрахуватись (ФОТО)

Звісно, це зумовлено ситуацією із розповсюдженням коронавірусу (c)

Фото - Радіо Трек

Поки в інтернеті починають бізнес на вакцині проти коронавірусу, рівненські медики – перестраховуються.

Керівництво міської лікарні просить грошей з бюджету міста на облаштування спеціального боксу в інфекційному відділенні.

Відповідне прохання до міської влади надійшло від головного лікаря міської лікарні Євгена Кучерука та начальника міського управління охорони здоров’я Віктора Іськів:

 - У зв'язку з напруженою ситуацією щодо поширення коронавірусу та на забезпечення виконання наказу МОЗ України від 24.01.2020 року № 185 "Про заходи щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювання, спричинених новим коронавірусом, виявленим у місті Ухань (Китай)"

Дуже важливо — тримати хворих в ізоляції, але зробити це в густонаселеному сучасному світі буде непросто, пише BBC. Фото - GETTY IMAGES.

для забезпечення надання невідкладної допомоги та відповідної респіраторної підтримки пацієнтам з респіраторним дистрес — синдромом інфекційне відділення КНП "Рівненська міська центральна лікарня" РМР терміново потребує закупівлі медичного обладнання для палати інтенсивної терапії та засобів індивідуального захисту персоналу...

У документі йдеться, зокрема, про закупівлю апарата штучного дихання, монітору пацієнта, респіраторів та спеціальних протичумних костюмів.

- Звісно, це зумовлено ситуацією із розповсюдженням коронавірусу, але і безвідносно цієї ситуації в інфекційному відділенні повинен бути такий – реанімаційний — бокс.

 

Ми не можемо апарат штучної вентиляції легень з реанімації кардіо відділення чи будь-якого іншого, бо ми його потім не від інфікуємо.

 

Це має бути окремий спеціально облаштований бокс в інфекційному відділенні та відповідний захист медикам.

 

У списку, що надійшов до міського голови, є ще кілька апаратів: інфузомат, медичний відсмоктувач, пульсоксиметр, респіратори та спеціальні багаторазові протичумні костюми.

 

Це необхідність, нехай краще ми перестрахуємось.

 

До речі, на інфекційне відділення треба ще, як мінімум, 10 млн гривень. Аби його привести до ладу, — пояснила членам бюджетної комісії Рівнеради заступниця міського голови Галина Кульчинська.

Депутати з розумінням поставились до цього прохання і підтримали його. Хоч і вказали на те, що ці кошти треба просити і з обласного бюджету, бо відділення приймає пацієнтів з усієї Рівненщини. 

- Я вважаю, що у цьому справді є необхідність.

 

Ми доручили управлінням фінансів та охорони здоров’я розробити відповідні проєкти рішень, які ми у позачерговому порядку розглянемо на сесії.

 

Йдеться про суму у 941 тисячу гривень, — резюмував голова бюджетної комісії Рівнеради Олег Карпяк.

Тож, найімовірніше це питання депутати розглядатимуть вже у четвер, 30 січня.

Вищезгадану суму хочуть просити з резервного фонду міста.

В Україні наразі немає жодного підтвердженого випадку уханського коронавірусу.

Урядам доведеться витратити величезні ресурси на те, щоб зупинити спалах хвороби, пише ВВС. Фото - GETTY IMAGES.

До слова, 

Чи можлива пандемія смертельного вірусу грипу, як колись "іспанки"?

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень