Мільярд гривень треба на будівництво нових шкіл у багатодітних селах рівненського Полісся

У деяких з них діти навчаються у 2,5 зміни

ФОТО ілюстративне

У північних районах Рівненщини, де висока народжуваність, упродовж років відчувається гостра нестача шкіл.  Це питання в обласній раді обговорювали багато разів, оскільки регулярно надходять звернення з проханням виділити кошти.

На будівництво школи у селі Вири Сарненського району потрібно понад 137 млн грн. Тут у школі на 220 учнів у 2,5 зміни навчається 614 дітей. При цьому в селі щороку зростає кількість дітей.

У Рокитнівському НВК в селі Рокитне в одному приміщенні у дві зміни навчається 807 учнів. Під класи пристосували навіть гардероб і медпункт. Вартість проєкту добудови школи на сьогодні становить 150, 2 млн грн.

2,8 млн грн просить у влади області громада села Дібрівськ, що на Зарічненщині. В колективному зверненні вчителі та батьки звертають увагу влади на відсутність приміщень для навчання майбутніх першокласників. Під два класи тут планують реконструювати актову залу. 

Села Рокитнівщини – рекордсмени за народжуваністю в Україні.

У школі у Старому Селі навчається 1100 учнів. А в селі Дроздинь - понад 700 школярів. Навчаються вони у дві зміни у приміщенні клубу, d якому покрівля потребує капітального ремонту.

Усього на 11 навчальних закладів переважно у північних районах Рівненщини потрібно 1 млрд грн.

Рівненська обласна рада у березні 2021 року звернулася до керівництва держави з проханням про збільшення фінансування на будівництво та реконструкцію  закладів освіти. Адже побудувати їх лише коштом обласного бюджету та бюджетів громад неможливо.

Очікують, що профільні міністерства розроблять державну програму з будівництва нових шкіл, зокрема, і в північних районах рівненського Полісся, - повідомляє відділ пресслужби Рівненської обласної ради.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень