П'ять продуктів, які не можна розігрівати у мікрохвильовці

Не всі продукти можна «відправляти» у мікрохвильову піч

Що ж не можна розігрівати у мікрохвильовій печі?
 
Яйця

Якщо це зробити, то в печі буде утворюватися сильний тиск на куряче яйце. І в підсумку міцна шкаралупа не витримає і трісне. 

Ягоди і фрукти

Деякі ягоди або фрукти, якщо їх розігрівати в мікрохвильовці, можуть «вибухнути». Мало того, що вони можуть пошкодити техніку, так ще і втрачають свої корисні властивості.

Деякі вчені взагалі вважають, що під впливом високих температур багато фруктів можуть стати отруйними.

Овочеві салати

В овочах містяться речовини, які при нагріванні в мікрохвильовій печі стають канцерогенами. Тому, якщо салат холодний, то його краще поставити на кухонний стіл і почекати, поки він зігріється при кімнатній температурі.

Кисломолочні продукти

Кисломолочні продукти містять живі біфідо- і лактобактерії, які корисні для травлення. При нагріванні в мікрохвильовій печі вони «гинуть», а сам продукт втрачає смакові якості.

Щоб зберегти смак і корисні властивості, необхідно дістати продукт з холодильника і почекати, поки він зігріється при кімнатній температурі.

Мед

При довгому зберіганні мед часто кристалізується. І дехто, щоб повернути йому колишню консистенцію, розтоплюють його в мікрохвильовій печі.

Однак не варто цього робити, тому що цілющі якості меду відразу ж втрачаються.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень