Міфи про мороз і здоров’я, яких давно час позбутися

Нові звички точно додадуть вам сил

Мороз провокує хвороби

Люди помилково так вважають, бо традиційно взимку частіше хворіють.

Насправді причина зовсім не в морозі, який навпаки вбиває віруси, а в тому, що людина в зимовий період частіше буває в приміщенні з іншими людьми, що призводить до швидкого розповсюдження вірусів.

Спорт і розваги на вулиці взимку шкідливі

Дійсно, взимку потрібно обережніше ставитися до активних видів спорту, але повністю забувати про прогулянки на свіжому повітрі не варто.

Взимку не буває алергії

Це не правда. Річ у тому, що алергеном може бути не лише пилок, який пропадає взимку, а й шерсть домашніх тварин, пил, харчові продукти й той самий мороз, точніше переохолодження.

Взимку не потрібні окуляри від сонця

Взимку треба користуватися не тільки окулярами від сонця, але й протисонцевим кремом. Хоч сонце й не пече, але світить яскравіше.

Крім цього не варто забувати, що сонячне світло відбивається від снігу, що може завдати шкоди очам.

Зелені шмарклі з носа - це до біди

Насправді зелений слиз вказує на те, що організм зміг перемогти хворобу чи запалення. Жовтий слиз означає продовження боротьби, а білий говорить про початок хвороби.

Алкогольні напої зігрівають

Алкоголь розширює судини, це призводить до того, що організм швидше втрачає тепло. Тож про те, що такі напої зігрівають, помилково думати.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень