«Ми тут 3 доби без світла»: українку присоромили за те, що її найбільше вразило у закордонній школі

Жінка виїхала з України через війну

Надія Котик у Facebook виклала короткий допис з фото.

Подаємо його без змін:

Я хочу, щоб висновки кожен зробив сам.

Районна польська школа.

 

Набір санок для прогулянок ГПД молодшої школи.

 

Звісно, не кожному окремо, але і з дому не беруть.

 

Це певно найбільше, що мене вражає в ГПД - довгі прогулянки, настільні ігри, бібліотечка і розширення горизонтів (як-от вивчення шрифту Брайля).

Фото з допису Надії Котик

Допис зібрав понад 1,5 тисячі реакцій та жваве обговорення. Інколи з докорами на адресу авторки:

Anna But

От як оце зараз стосується нашіх дітей в Україні? Ми бачимо у вас все добре. А ми 3 добу без світла. Ще є пропозиції, чи враження? Ні. Дякую

 

Лина Назар

Ви серйозно? Що ж у вас за школа була, якщо вас дивують настiльнi iгри i прогулянки на вулицi на ГПД. Санок у нашiй харкiвськiй школi не було),але все iнше - не новина.

 

Olga Kolesnikova

Чесно? От зараз, коли вимикають світло, а ти проводиш уроки, коли видно не дуже, співаєш з дітьми пісні, особливо в укритті під світло ліхтарів, підтримуєш їх, коли на душі зовсім погано, ці дописи із закордонних шкіл дуже в тему. Краще б створили пост в підтримку українських дітей, батьків та вчителів, хто не здається, не дивлячись ні на що.

 

Алинка Малинка

Оце дивина. Ви я бачу зі Львова і що у львівському ліцеї дітей не водять на прогулянку на ГПД? 

 

Екатерина Савойская

Я перепрошую, це натяк на те, що цьогоріч в українських школах мають з'явитись санчата? Чи ви на майбутнє?

Надія відповіла на повчальні коментарі.

- Напевно всім, хто сидить 55 год без світла видніше, що саме мене повинно здивувати в школі іншої країни і як саме міцно і сильно я мала притовкти своє захоплення ідеєю, бо «як жеж так можна» і поставити нагадування в календарі «запостити, коли всі в гарному настрої».

Українка наголосила, що справді порівнює школи своєї дитини в Україні та Польщі. І порушила це питання насамперед через бажання перенести позитивний досвід в Україну.

- Чому у школах, де є своє подвір'я, такі короткі/нечасті прогулянки? Чому ідея поєднання санок і школи настільки дивна - і для мене в тому числі? Як і м’ячів, скакалок і тп на вулиці.

 

Я справді хочу, щоб кожен зробив свій висновок. Так, зараз капець як не на часі санки, але і загальний підхід не на один рік. Стільки конференцій і НУШ, а «санок» немає.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень