Метеорологи Європи прогнозують цьогоріч «аномально теплу зиму», – DW

Здійсняться прогнози й для України?

За прогнозом європейської служби Copernicus, поточна зима в Європі буде значно теплішою за середні історичні показники, що дозволить уникнути дефіциту природного газу.

Служба моніторингу за зміною клімату Copernicus, що входить до структури ЄС, прогнозує, що зима буде «аномально теплою» й найближчими місяцями в регіонах уздовж узбереж Балтійського, Середземного та Північного морів фіксуватимуться температури, що будуть перевищувати середні історичні значення.

Вчені оцінюють ймовірність своїх прогнозів у 50-60 відсотків й переконані, що температура буде значно вищою за історичні норми на території Великої Британії, Центральної та Південної Європи.

На фото: Олексій Кашпоровський -- український журналіст та воїн ЗСУ (з котом)

Високі температури допоможуть запобігти дефіциту природного газу та знизити попит на нього після зростання цін до рекордних значень на тлі війни Росії проти України, зазначає Bloomberg.

Модель Copernicus об'єднує дані вчених із Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії та США. Служба ЄС використовує великий обсяг даних із супутників, кораблів, літаків та метеостанцій у всьому світі для своїх щомісячних та сезонних прогнозів.

Нагадаємо: Народний синоптик Станіслав Щедрін днями повідомив, що в Україні «Ця зима буде більше схожа на осінь» й розповів, чого чекати в найближчі три місяці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень