Мешканців Рівненщини просять не пускати дітей на небезпечний лід

Він з'явився з першими заморозками

Батьків Рівненщині наполегливо просять не пускати своїх дітей на лід. В службі порятунку на водних об’єктах б’ють на сполох через перші заморозки, які вкривають водойми ненадійною кіркою льоду.

Малеча частенько полюбляє випробовувати такий лід на міцність, а тому нерідко провалюється в крижану воду, розповідає керівник рятувальників на водних об’єктах Рівненщини Віталій Якимчук:

У зв’язку з тим, що зараз заморозки почалися і протягом тижня будуть заморозки, то ми хочемо звернутися особливо до всіх батьків. Пильно стежте за своїми дітьми з настанням перших заморозків, пояснюйте дітям, що перша крига вкрай небезпечна!

Також хочемо звернутися до вчителів, також аби вони пояснювали дітям про небезпеку таких зимових забав. Наголошуйте постійно їм, що ні в якому разі не можна виходити на тонкий лід.

За словами Анатолія Якимчука, на лід можна виходити лише коли він сягая 5-7 см у товщину, що буває під час тривалих і сильних морозів.

Тонша крига може не витримати навіть дитячу вагу. Вцілому холодна вода «вбиває» усередньому 7-8 чоловік за осінньо-зимовий період, кажуть рятувальники. Це стосується й дорослих, які виходять на тонкий лід порибалити.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень