Мешканці Рівненщини масово виїжджають з області на заробітки?

Трохи статистики

Упродовж 2017 року чисельність населення на Рівненщині зменшилася на 2116 осіб.

За останніми оцінками головного управління статистики нині в області проживає мільйон сто шістдесят тисяч шістсот (1160,6 тисяч) осіб.  

Питання міграції – нині найактуальніше для всіх областей, кажуть фахівці.

Втім запевняють, що міграція – не значить виїзд за кордон.

Це і переїзд на нове місце проживання в Україні, пояснила начальник відділу аналізу даних демографічної та соціальної статистики Голвоного управління статистики області Галина Бондарчук-Василюк:

Зменшення чисельності населення області відбулося за рахунок природного та міграційного скорочення. Вибулих з області більше, аніж прибулих. Вибулих у нас 17 041 людина, а прибулих – 15 214. От вам і міграційне скорочення – 1 827 осіб. У цих вибулих є різні поняття, це і виїзд за кордон, і міжрегіональна та внутрішньо регіональна міграція. Це не виїзд на заробітки. Ми взагалі такої інофрмації не маємо. 

Додають в управліннї і те, що природний рух населення області у 2017 році характеризувався зменшенням народжуваності та збільшенням смертності.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень