Мешканка Сарненщини програла суд проти Нацради з питань ТБ та радіо

Безпрецедентний випадок

У позовній заяві ще влітку 2018-го року мешканка Сарненського району Надія М. просила суд про наступне.

По-перше, зупинити дію позиції 38 розділу І Плану використання радіочастотного ресурсу України.

По-друге, заборонити Нацраді приймати усі та будь-які рішення й інші юридично значущі акти, пов’язані з припиненням використання радіотехнології аналогове телевізійне мовлення.

Сарненський суд задовольнив позов жінки та визнав її право на отримання інформації через аналогове телевізійне мовлення, а не цифрове.

Втім цю ухвалу оскаржили в апеляційному порядку представники Нацради та ще кількох установ, а також компанії «ГРІЗАРД ІНВЕСТМЕНТС ЛІМІТЕД».

І наприкінці 2018-го Рівнесенький апеляційний суд скасував ухвалу Сарненського районного суду від 30 серпня 2018 року.

Рівненський апеляційний суд перевіривши матеріали справи та доводи апеляційних скарг, думку сторін, апеляційну скаргу компанії «ГРІЗАРД ІНВЕСТМЕНТС ЛІМІТЕД» залишив без задоволення.

Апеляційні скарги Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Кабінету Міністрів України, Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення задовольнив, - пояснює прес-секретар Рівненського апеляційного суду Олена Кузьменко.

У суді нагадали, що з вересня минулого року в Україні припинено використання аналогового телевізійного мовлення внаслідок переходу до цифрового формату. Для забезпечення переходу Нацрада України здійснює відповідне технологічне переоснащення телеканалів та мереж мовлення. Цей процес є складним і безповоротним. Виправити щось, або «повернути у початковий стан» технічно неможливо.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень