Мешканка Львівщини збрехала про зґвалтування на собачій будці. Підозрювані вимагають компенсації

Справі уже 8 років

Фотоілюстрація

Кам’янка-Бузький районний суд Львівщини визнав винною у введенні в оману суду мешканку Радехова, яка збрехала про своє зґвалтування. Її засудили умовно на рік. Підозрювані у вчиненні цього злочину тепер вимагають матеріального відшкодування.

Вирок оприлюднили 21 квітня цього року. Сталося це у червні 2013 року у Радехові.

Потерпіла заявила, що троє хлопців, застосовуючи фізичну силу, поклали її на собачу будку та зґвалтували. Скільки їй було років на той час, у вироку не вказано.

Під час слідства потерпіла неодноразово давала свідчення про зґвалтування.

Однак у 2018 році вона змінила їх, і суд виправдав підозрюваних у зґвалтуванні. Тоді жінка заявила, що заяву написала, бо була нетвереза. Вона, мовляв, боялася працівників міліції, які погрожували їй тюрмою, якщо відмовиться від своїх свідчень. Вона сказала, що у статеві зносини з усіма підсудними вона вступила добровільно.

На суді потерпіла заявила, що шкодує, що збрехала про факт зґвалтування, засуджує свої дії та просила суд її суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, суд визнав жінку винною в наданні неправдивих свідчень та у введенні в оману суду. Жінці призначили покарання у вигляді трьох років тюрми, однак звільнили від відбування покарання, встановивши рік іспитового терміну.

Тим часом двоє підозрюваних у зґвалтуванні судяться, вимагаючи відшкодування 300 та 350 тис. грн моральної шкоди.

Суди першої інстанції задовольнили їхні позови, одна справа перебуває на розгляді апеляційного суду, інша – у касації, - повідомляє ЗАХІД.НЕТ.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень