Мешканців Рівненщини попередили про загрозу вербування ворожими спецслужбами

Непідготовленій людині важко розпізнати в новому знайомому співробітника спецслужби, адже вербувальники - досвідчені маніпулятори

СБУ Рівненщини протидіє численним спробам вербування громадян ворожими спецслужбами, які в умовах війни намагаються використовувати українців для збору розвідданих, організації диверсій на фронті та провокацій у тилу. Для залучення до злочинної діяльності громадян України спецслужби рф використовують різноманітні прийоми і засоби:

  • погрози життю та здоров’ю;
  • тортури і шантаж;
  • банальний підкуп;
  • поступове втягування у співпрацю «втемну».

Останній спосіб - особливо поширений для пошуку потенційних зрадників серед жителів умовно мирних областей.

У такому випадку перший контакт із російським «рекрутером» може відбуватися у соціальній мережі або під час телефонної розмови.

Вербувальник зазвичай видає себе за іншу особу, навіть може створювати враження справжнього патріота, який вільно спілкується українською мовою та доволі непогано обізнаний з нашою культурою і традиціями.

Непідготовленій людині важко розпізнати в новому знайомому співробітника спецслужби, адже вербувальники - досвідчені маніпулятори.

Вони намагаються зіграти на людських почуттях та слабкостях. 

 

Спочатку схиляють співрозмовників до надання безневинних послуг, а потім поступово їх вербують і підбурюють до деструктивних та злочинних дій.

Співпраця з ворожими спецслужбами є злочином проти національної безпеки. В умовах воєнного стану державна зрада карається позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна. Водночас якщо громадянин не виконував злочинного завдання проти України і добровільно повідомив владу про свій зв'язок з ворогом, то він звільняється від кримінальної відповідальності.

Тому, як тільки Ви зрозуміли, що стали об’єктом вербувального впливу ворожої спецслужби – негайно телефонуйте на «гарячу» лінію Управління СБУ в області:

  • (0362) 62 43 43
  • (0362) 67 86 06
  • (068) 596 23 02.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень