Мерчук прибере автомобілі з тротуарів Рівного (АУДІО)

І не лише з тротуарів

Сергій Мерчук в гостях на «Радіо ТРЕК»

За два роки роботи патрульні поліцейські Рівненщини відправили на арештмайданчики 590 транспортних засобів.

Більшість евакуйованих автомобілів перешкоджали руху інших транспортних засобів чи пішоходів як в Рівному, так і в інших населених пунктах області.

Так в липні 2016 року рівненські патрульні відправляли автомобілі порушників на арештмайданчик

Вже за кілька місяців ситуація докорінно зміниться, запевнив головний патрульний поліцейський Рівненщини Сергій Мерчук:

На жаль, не завжди в нас є евакуатор, щоб забрати авто на арештмайданчик. Але проблема з хаотичним паркуванням буде вирішена в зв’язку з тим, що набуде чинності закон, прийнятий нещодавно Верховною Радою.

 

З вересня цього року цей закон дозволить патрульним штрафувати транспортний засіб, який водій залишив у невстановленому місці. Тобто, якщо на місці буде з порушеннями припаркований транспортний засіб, то ми будемо виносити постанови за адміністративне правопорушення саме на власника транспортного засобу.

Згідно з законом, штраф за неправильну парковку будуть виписувати на ім'я власника авто, навіть якщо воно перебуває в користуванні в іншої людини. Якщо автомобіль викрали, чи ним користується хтось інший, власник може написати відповідну заяву в підрозділ МВС, і штраф переадресують безпосередньому порушнику.

Механізм примусової евакуації виглядатиме так:

паркувальний інспектор робитиме фотофіксацію порушення, вноситиме дані про нього і про адресу евакуації авто у реєстр, повідомлятиме про це в МВС та публікуватиме на сайті відповідної міської чи селищної ради. Після цього він викликатиме евакуатор та вивозитиме авто на спецстоянки. Усе це робитиметься навіть за відсутності на місці водія авто.

Щоб уникнути масового і безпідставного затримання автомобілів, у законі прописали виключний перелік ситуацій, коли інспектор має право евакуювати машину.

Це відбуватиметься лише тоді, коли припарковане авто суттєво перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці руху.

Коли власник машини не знайде її там, де залишив, то муситиме звернутись до поліції. Там йому повідомлять, де його авто, який  він має сплатити штраф за неправильну паркову, евакуацію та стоянку на спецмайданчику.

Як тільки вся ця сума буде сплачена, авто повертатимуть його власнику.

Стеж за нашими новинами у  Telegram

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень