«Мені не дали навіть 20 секунд»: українці на «Міс Всесвіт» завадили розповісти про війну

Українку навіть не запросили на сцену, аби вручити нагороду

Українська модель Вікторія Апанасенко, яка представила нашу країну на конкурсі «Міс Всесвіт», розповіла, що їй не дали розповісти про повномасштабну війну зі сцени.

В інтерв'ю для «КП» вона також поділилася спогадами про те, як спілкувалася з іноземними журналістами.

— У мене було багато інтерв’ю для іноземних ЗМІ. Всі хотіли дізнатися про ситуацію в Україні зараз. Деякі журналісти навіть запитували, чи завершилася війна, що мене дуже дивувало.

 

Я розповідала історії конкретних людей, показувала фотографії з Київської області, з тих місць, де була особисто. Запитували про мою дорогу, бо це унікальна історія для конкурсу.

 

Вони були вражені, що я їхала три доби, частково під обстрілами, одна з важкими валізами, - розповіла Апанасенко.

За словами моделі, вона не відчувала негативу від інших учасниць конкурсу. Майже усі вони розуміли, звідки приїхала Апанасенко та що відбувається в Україні. Проте на сцені «Міс Всесвіт» не говорили про війну. Мало того, дівчині завадили підняти цю тему та розповісти про агресію рф.

— Фраза про те, що росія напала на Україну, на сцені конкурсу не прозвучала ні разу.

 

У мене було півторагодинне інтерв’ю, але взяли лише маленький шматок про моє волонтерство. Крім того, мені вручили одну з чотирьох спеціальних нагород -  Spirit of Carnival Award.

 

Інших дівчат запросили на сцену для вручення нагороди під час фіналу, а мене - ні. Зі мною записали відео за день до фіналу. Я думала, що то взагалі тестове відео, та його потім показали в трансляції.

 

Але мікрофона мені не дали, - повідомила Апанасенко.

Модель зізналася, що якби їй усе ж дали можливість виступити у прямому ефірі, то вона б неодмінно розповіла про війну, про нещодавню ракетну атаку по Дніпру. Ця трагедія відбувалася у день фіналу. Апанасенко пригадує, що вона плакала, коли побачила моторошні відео з людьми, що опинилися під завалами. Інші учасниці намагалися її заспокоїти. 

— Я розмовляла з нашим оргкомітетом і думала, можливо, варто відмовитися від подальшої участі.

 

Але я думала, що мене запросять на сцену для вручення нагороди, і я зможу щось сказати зі сцени. На жаль, не вийшло. Мені дуже шкода, мені від цього болить.

 

Мені не дали навіть 20 секунд. Я не просила більшого. Мені дуже хотілося нагадати на велику аудиторію у прямому ефірі, що війна триває, - наголосила українська модель.

Модель не приховує, що їй дуже сумно від усього цього, адже на сцені конкурсу не казали про те, що саме рф напала на Україну. Апанасенко не боялася та дійсно хотіла звернутися до людей зі сцени з промовою про ситуацію у нашій країні.

Повне інтерв'ю за посиланням.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень