Мені 39, і я все життя мріяв літати, - Олександр з Рівненщини, який сам зібрав вертоліт (ФОТО/ВІДЕО)

Інженер-механік з батьком випробовують апарат трохи далі від будинків

ФОТО Володимирець City

Історію аматорів Володимира й Олександра Войтовичів днями опублікували у Володимирець City. Син з батьком самі зібрали вертоліт.

– Мені 39 років, все своє життя я мріяв літати. Все почалося із дитячих малюнків: інші діти вчились, а я в зошитах вертольотики малював, – розповідає Олександр.

Конструювати техніку  Олександру допомагає батько Володимир. Обидва за фахом інженери-механіки. Інформацію про необхідні креслення шукали у книжках, майстер-класів з вертолітобудування на Ютубі обмаль.

ФОТО Володимирець City

– Сюди я поставив бензиновий двигун об’ємом 1,5 літри від Хонди Цивік, потужність – до 80 кінських сил. Заправляю бензином А-95, пробував і дорожчий, люксовий, та чомусь апарат краще працює саме на звичайному.

 

В середньому на годину польоту треба до 30-35 літрів пального. Та я ще стільки за раз не літаю, бракує досвіду.

 

Взагалі, щоб отримати посвідчення пілота вертольота, треба налітати мінімум 40 годин з інструктором, а в мене їх трохи більш як 6 годин назбиралось, - розповідає Олександр.

Конструкція вертольота важить 300 кілограмів. Розрахункова підіймальна маса гвинтокрила зараз – до 400 кілограмів. Трубки, з яких він складається, – здебільшого з дюралю. Майже кожну деталь майстри майстрували власноруч, або перероблювали.

Олександр зізнався журналістам що хобі це не з дешевих. Найдорожчі заплач тини це лопаті – коштують близько 1000 доларів за одну. В цілому, на кошти витрачені на вертоліт можна було придбати хороший автомобіль.

Докладніше про умільців з Рафалівки на сайті Володимирець City.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень