Медики Рівненщини налякані і просять захисту: COVID-19

Зовсім скоро усі медзаклади почнуть перевіряти

Фото ілюстративне

До боротьби з поширенням коронавірусу повинні бути готовими усі лікарні Рівненщини. Адже будь-який пацієнт, який звертається до медзакладу, може виявитися інфікованим.

Про це під час онлайн-брифінгу у Рівненській ОДА заявив в.о. начальника облуправління охорони здоров’я Олег Вівсянник:

До прикладу, обласна лікарня – це так звана «чиста лікарня», яка не входить до переліку медзакладів першої хвилі. Однак кожен хворий, який туди звертається, потенційно може бути інфікованим.

 

У лікувально-профілактичних закладах області – опорних і неопорних – є достатній запас засобів індивідуального захисту, принаймні, на найближчий тиждень, - запевняє тимчасовий очільник управління.

Водночас, не виключається імовірність одночасного масово надходження пацієнтів, тож цих запасів може виявитися замало.

Через це облуправління охорони здоров’я постійно моніторить ситуацію і здійснює закупки необхідних матеріалів, згідно з потребами лікувально-профілактичних закладів. 

Разом з тим, в обласній адміністрації вирішили запровадити додатковий контроль за наявністю таких засобів у медичних закладах краю.

Зважаючи на велику кількість звернень, у тому числі й від медиків, обласний штаб створить спеціальні мобільні групи, які вибірково аналізуватимуть стан справ у конкретних лікарнях і перевірятимуть, наскільки вони забезпечені засобами захисту, повідомив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Каже, до цього процесу залучатимуть керівників районів та районних лікарень, однак працюватимуть контролери незалежно від них.

Перевірки проводитимуть щодня.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень