Медкарта раптово зникла: військового незаконно утримували у психіатричній лікарні Дніпра (ВІДЕО)

Він зміг вийти на контакт з захисником

На фото у білій сорочці — Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець і очільниця психіатричної клініки Дніпра

У Дніпрі стався випадок, що викликає шок. Схоже, там проти волі утримували пацієнта. До уповноваженого Верховної Ради з прав людини звернувся військовий, який розповів, що його незаконно утримують у психіатричному закладі Дніпра.

Омбудсман звернувся до Національної поліції та Міністерства охорони здоров’я.

Про це повідомив у Телеграмі Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. За його словами, після звернення до лікарні з моніторинговим візитом завітав представник Офісу омбудсмана на Дніпропетровщині Владислав Онищенко.

Під час візиту з’ясувалося, що заявника 16 січня 2023 року виписали з лікарні, проте вже за 13 днів його знову примусово ушпиталили.

На підтвердження правомірності своїх дій лікарня надала медичну карту лише за останній період шпиталізації чоловіка, із 29 січня 2023 року.

- Після довготривалих зволікань та перепон у проведенні візиту адміністрація лікарні повідомила, що розшукувана картка хворого — загублена, — написав Лубінець

Омбудсман додав, що гендиректорка лікарні відмовилася надавати будь-які підтвердження щодо причин відсутності медичної картки заявника та правомірності підстав його утримання впродовж 25 днів.

- Перешкоджаючи здійсненню моніторингового візиту, посадова особа просила звернутися до неї письмово, вказувала на неспроможність нею сприймати інформацію на слух», — пояснив Лубінець.

В Офісі омбудсмана не виключають, що військового справді незаконно утримували в психлікарні та застосовували проти нього психофармакологічного лікування.

Зустріч з представником Офісу омбудсмана Владиславом Онищенком та керівниці медклініки зафільмували. На відео жінка сказала, що не буде реагувати на усне звернення і до неї треба звертатися лише письмово. Лише, коли вона прочитає письмове звернення, вона зможе щось сказати щодо цієї ситуації. 

Потім жінка почала вимагати припинити зйомку і це було схоже більше на істерику, аніж на реакцію очільниці психіатричної клініки.

Пропонуємо вам переглянути ці кадри. Офіційної реакції МОЗу щодо цієї ситуації поки немає.

Джерело: hromadske

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень