Медичний канабіс тепер дозволений в Україні. Які препарати вже не заборонені

Дискусії про канабіс тривають довго

Фотоілюстрація

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про легалізацію медичного канабісу. Постанова «Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» від 7 квітня 2021 року № 324 опублікована на Урядовому порталі.

Список доповнено такими позиціями: "Набілон (синтетичний канабіноїд, імітуючий дію ТГК), Набіксімолс (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу).

Примітку до списку доповнено абзацами: "До речовини ізольованового канабідіолу (ізоляту канабідіолу) цією постановою заходи державного контролю не встановлюються; обіг психотропних речовин Дронабінол, Набілон та Набіксімолс допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва, виготовлення таких лікарських засобів".

 

«Набілон» застосовується для лікування побічних ефектів хіміотерапії раку (нудоти і блювоти). А «Набіксімолс» («Сатівекс») - для зняття спазмів м'язів при розсіяному склерозі, - повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на УНІАН.


Вживання марихуани заборонене та вважається злочином у більшості країн світу, зокрема, й в Україні. У нас ця рослина відноситься до «особливо небезпечних наркотичних засобів».

Через криміналізацію марихуани бракує наукових доказів про її ефективність при різних захворюваннях. Але нині є чимало досліджень, які підтверджують медичний потенціал цієї рослини.

Повністю легалізували марихуану лише у декількох штатах США, Уругваї і Канаді. Тобто у цих країнах її дозволено вирощувати, зберігати та споживати. У 30 країнах дозволили часткове використання цієї рослини. Канабіс у медичних цілях використовують лише у 14 країнах світу.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень