Медчастина ХАЕС збільшила кількість місць у стаціонарі

Заклад оснащено аварійним живленням

Нетішинська МСЧ, як і усі інші заклади охорони здоров’я України, наразі працює в режимі повної готовності: персонал переведено на шестиденний 8-годинний робочий графік. Також у стаціонарі ми розширили кількість місць із 50 до 210-220 ліжок. Розповів про це начальник закладу Василь Пословський.

Крім того, у випадку надходження великої кількості потерпілих, розгорнули у захисній споруді 30 ліжкомісць хірургічного профілю, там же організували і операційну. Ця інфраструктура оснащена аварійним живленням, має додаткові джерела освітлення і готова виконувати безпосередні завдання, у тому числі оперативні втручання, - каже очільник закладу.

Крім того, у пологовому будинку Нетішина в підземних спорудах облаштували операційну гінекологічного профілю, також пологовий зал для вагітних на 15 ліжок у випадку надзвичайної ситуації.

Підземний стаціонар на 15 ліжок має інфекційне відділення МСЧ. Тож загалом підземний шпиталь розрахований на 60 ліжкомісць.

Василь Пословський зазначає, що  лікарня нарощує запаси медикаментів, яких вистачить на певний період, працюють з постачальниками, крім того, отримують й благодійну допомогу від населення.

Наразі медики активно займаються підготовкою інструкторів, які навчають охочих першої невідкладної допомоги.

Нині запасів крові вистачає, адже місцева лікарня працює згідно з планом Центру служби крові Хмельницької області, і лише за його замовленням будуть повідомляти охочих поділитися життєдайною рідиною.

Вистачає у лікарні та запасів балонного кисню, який нині не використовується. Його резерв тримають для складнішого періоду. Медики працюють на кисневих концентраторах та генераторах, в разі потреби необхідності функціонує киснева станція.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень