Майже половина видів ящірок України живуть на Рівненщині

Як вони виглядають

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Сьогодні, 14 серпня, у світі відзначають день ящірки.             

Загалом у світі є понад 6300 видів ящірок. В Україні зустрічається 9 видів, а 3 них – на території Рівненського природного заповідника (ящірка прудка, ящірка живородна та веретільниця ламка).

На фото - ящірка прудка
На фото - ящірка прудка

На фото -  ящірка живородна
На фото - ящірка живородна

На фото - веретільниця ламка
На фото - веретільниця ламка

Ящірки – одні з найчисельніших наземних хребетних. Більшість із них ведуть наземний спосіб життя. Деякі живуть в ґрунті, піску, на деревах та скелях. Це хижаки, які харчуються ссавцями, птахами, зміями і дрібнішими видами ящірок, відомі і любителі равликів, а також є комахоїдні ящірки.

Всесвітній день ящірки є святом, яке нагадує нам про важливість і красу дивовижних плазунів. Ящірки відіграють важливу роль у біорізноманітності і екосистемах, їх дивовижні здатності, безумовно, у багатьох викликають інтерес, – повідомили у природному заповіднику.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень