Майстриня з Рівного виготовила ляльку за образом Святослава – предстоятеля УГКЦ (ФОТО)

Блаженніший отримав дарунок на Миколая

«Вісник+К» розповідає про талановиту лялькарку з Рівного Олену Вербець.

Її художні образи вражають кожного, хто їх бачить. А самі іграшки м’які на дотик і дивовижно пахнуть, бо «скупані» у каві з корицею.

У колекції майстрині є безліч оригінальних хлопчиків та дівчаток, лісових та казкових звірят, фантастичних істот та цілковито вигаданих персонажів.

 

А нещодавно вона вперше створила глибокі релігійні образи!

Олена Вербець -- відомий рівненський лялькар

Пані Олена є прихожанкою собору Святого Миколая Чудотворця УГКЦ у Рівному.

Днями виповнилося 25 років з часу створення парафії.

Привітати паству зі срібним ювілеєм та освятити оновлений іконостас приїхав очільник Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук.

Предстоятель очолив святкову літургію. І несподіваним дарунком від парафіян після її закінчення стала… лялечка, створена за його образом.

Її виготовила пані Олена.

– Це була ідея нашого священника, отця Євгенія Остапенка. Знаючи, що Блаженнійший буде на святкуванні, він запропонував створити для нього лялечку з образом святого Миколая.

 

Дав благословення – і я взялася до роботи. Коли вона була готова, з’явилася думка зробити ще й портретну лялечку Святослава.

 

Працювала над образом тиждень. Бо не лише риси обличчя треба було промалювати, а й відповідну тканину для одягу  підібрати та все пошити, – розповідає майстриня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень