Матір школярки з Рівного подала до суду на ліцей: в чому причина позову?

Жінка хотіла оскаржити рішення директорки

Мешканка Рівненщини подала позов до суду на Рівненський ліцей №1 через те, що восени 2021 року клас, де навчається її донька, тимчасово відправили на дистанційне навчання. Таке рішення навчальний заклад прийняв через виявлені випадки коронавірусу через учнів.

Однак жінка вирішила оскаржити його в суді, оскільки її донька на той час була здорова і, на думку жінки, мала право навчатися очно.

 

Втім, ані суд першої інстанції, ані апеляційний позов не задовольнили.

У позові жінка зазначила, що її донька станом на осінь 2021 року навчалась в 8 класі. У жовтні в її однокласників виявили коронавірус. Комісія з питань надзвичайних ситуацій школи вирішила направити учнів 8 класу на самоізоляцію й онлайн-навчання. Пізніше комісія це рішення пролонгувала, оскільки в класі все ще були хворі на коронавірус.

Додамо, що комісія опиралась також на рішення педради від 30 серпня – тоді вчителі вирішили, що у разі виявлення випадків коронавірусу серед учнів клас необхідно буде відправляти на дистанційне навчання.

Директор запропонував матері, аби її донька здала ПЛР-тест: якби він виявився негативним, дівчині дозволили б навчатись на очній формі у паралельному класі. Але жінка цю пропозицію відкинула з тих підстав, що її дитина не зобов’язана у разі відсутності ознак захворювання надавати будь-які довідки про стан здоров’я. Згодом вона подала позов до суду, вимагаючи скасувати накази директора школи.

Рівненський суд розглядав цю справу в лютому цього року і в задоволенні позову відмовив. Але жінка подала апеляцію, повідомила пресслужба Рівненського апеляційного суду.

- Заходи самоізоляції дітей є виправданими, адже здійснювалися з метою непоширення коронавірусної хвороби серед учасників освітнього процесу та забезпечення права на безпеку й охорону здоров’я, – постановила колегія суддів.

Зрештою, суд не задовольнив апеляційну скаргу позивачки. Щоправда, постанову ще можна оскаржити в Верховному Суді.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень