Матір на Рівненщині втопила своїх дітей, «аби не мучилися на цій землі». Жінка була вчителькою (ВІДЕО 18+)

За словами сусідів, коли вони запитали в неї, навіщо вона це зробила, вона відповіла: «Спочатку я їх вбила. А потім потопила»

На Рівненщині 24 серпня поховали двох братиків, яких напередодні дістали мертвими з кар'єру. Їхню матір затримали. У селі Сопачів очевидці події розповіли Суспільному, що жінка не приховувала своєї причетності до смерті дітей.

Жителька села Сопачів Оксана Федіна розповіла: односелиця зізналась їй, що вкинула у воду двох своїх синів. Хлопців взявся рятувати їхній батько, йому допомагав староста села Сергій Бойко.

— Кажу: Віта, що ти наробила? А вона каже: «Оксана, якщо ти хочеш знати правду, то я тобі скажу так — спочатку я їх вбила. А потім потопила», — пригадала події 23 серпня Оксана Федіна.

Староста села Сопачів Сергій Бойко розповів, що дорогою на місце події дзвонили та просили адреналін:

— Ми приїхали, то вже Микола, тато, дістав і надавав першу медичну допомогу. А вона сиділа, тупо посміхалася. Людина, видно, що геть поїхав дах.

 

Ми її просили: скажи, де друге? Вона не казала спочатку. Потім нам сказала, що вона кинула його далі. Ми десь 1,5 години качали цю дитину, але не врятували, на жаль.

 

Десь через дві години Олег, знайомий мій, пірнув і дістав тіло другої дитини.

6-річний Михайло та 7-річний Даниїл цієї осені мали йти до першого класу у Сопачівський ліцей. Там до грудня 2022 року їхня мати працювала вчителькою англійської мови. Після шести років декретної відпустки вона повернулася до роботи, проте часто брала лікарняні, розповів директор закладу Василь Савчук:

— Медична книжка була завірена, була печатка «допущено до роботи», все.

 

Без медкнижки ми б не могли її допустити до праці. Я не лікар і не знаю...

 

Коли ми з нею спілкувалися, вона сказала, що не може працювати, що у неї немає сили, з усім цим не справляється і написала заяву на звільнення за власним бажанням.

Вчора хлопчиків похоронили без матері — її затримали поліцейські.

Фото: Суспільне Рівне Односельці йдуть на прощання із загиблими дітьми в селі Сопачів, 24 серпня 2023 року.

Що кажуть правоохоронці:

Досудовим розслідуванням встановлено, що 23.08.2023 приблизно об 11 годині, жінка, перебуваючи спільно зі своїми малолітніми синами 7 та 6 років на водоймі, до кар’єру та вирішила їх втопити.

Встановлено, що старшого сина вона занурила у воду та утримувала його в такому положенні до моменту припинення ним опору.

Вийшовши на берег, взяла за руку меншого сина та повела його до дерев’яного помосту, під яким була значна глибина, й штовхнула у воду, знаючи, що той не вміє плавати.  

При цьому, стояла на тому ж помості та споглядала неминучість утоплення.

Правоохоронці затримали жінку, допитали та повідомили про підозру, а сьогодні суд обиратиме їй запобіжний захід.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень