Масштабні рейди на клондайках Рівненщини пов’язані з першими «бурштиновими» аукціонами

Як саме – пояснив очільник ОДА Віталій Коваль

Сьогодні в області відбулися перші «бурштинові» аукціони у 2021 році. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За його словами, результат знову перевищив усі сподівання:

Початкова ціна ділянки неподалік с. Олексіївка Сарненського району зросла у 24 рази! Участь в торгах взяли чотири фірми. Стартували з 323 тис. грн, а впродовж аукціону сума виросла до майже 8 млн грн.

Очільник Рівненської ОДА Віталій Коваль

Зауважимо, що переможці аукціону отримують спеціальні дозволи на 5 років. Ці документи надають право проводити геологічне вивчення та подальше видобування бурштину на вказаних ділянках.

При цьому, аби захистити орендарів ділянок, відсьогодні поліція розпочала масштабні відпрацювання «бурштинових» територій, пояснив очільник обласної адміністрації:

Мета - виявлення і припинення нелегального промислу.

 

Для цього задіяли більше 20 одиниць спецтехніки та 250 осіб. Правоохоронці залучають працівників оперативного штабу, відділів поліції та Нацгвардії до рейдів у протидії незаконному видобутку бурштину.

 

Уже відпрацьовано три території незаконного видобутку бурштину. Вилучено 9 мотопомп і затримано 10 громадян, - пише Віталій Коваль.

Додамо, що торік 7 бурштинових ділянок на Рівненщині продали за понад 50 млн грн. А це – додаткові кошти для державного бюджету України.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень