Масштабна пожежа на ринку у Рівному: «спливла» купа проблем (ВІДЕО)

Щонайменше 7 порушень виявили вогнеборці. Перевірки таких об’єктів наразі заборонена

Пожежа на центральному ринку Рівного, яка виникла 24 травня, забрала життя двох людей. Ще 17 осіб вдалося врятувати.

Рятувальники наразі мають дві основні версії загоряння: необережне поводження з вогнем або коротке замикання електромережі. Про це повідомив начальник Рівненського районного управління ГУ ДСНС області Сергій Демидюк.

Начальник Рівненського районного управління ГУ ДСНС області Сергій Демидюк
Начальник Рівненського районного управління ГУ ДСНС області Сергій Демидюк

Крім того, на ринку виявили чимало порушень:

  • відсутність системи димовидалення;
  • відсутність системи оповіщення про пожежу;
  • велике пожежне навантаження у вигляді горючих матеріалів у підвалі та легкозаймистих речовин;
  • самовільне влаштування тимчасових перегородок у підвалі;
  • не всі шляхи евакуації забезпечені евакуаційним освітленням;
  • протипожежна система – несправна.

Крім того, серед причин, які ускладнювали гасіння пожежі, був незабезпечений проїзд спецтехніки – як до під’їзду, так і кругового об’їзду в цілому. Недотриманий нормативний проїзд 3,5 м.

З усім цим розбиратимуться у межах відкритого кримінального провадження (ст. 270 ККУ – порушення правил пожежної безпеки, що спричинило загибель людей і тяжкі наслідки).

 

Також у Рівному створять спецкомісію, яка вивчатиме всі ці проблеми.

Горіло складське приміщення підвального поверху ринку, яке орендує ФОП. До гасіння пожежі залучали 7 одиниць спецтехніки і 33 рятувальники. Пожежу на Сагайдачного, 3, до речі, вдалося ліквідувати лише за 9 годин – о 18:15. Загинули чоловік та жінка. Як сьогодні стало відомо, загибла – 48-річна вчителька.

Жінка, яка загинула під час пожежі на ринку
Жінка, яка загинула під час пожежі на ринку

У поліції, між тим, зауважують, що через сильне задимлення огляд місця події учора довелося призупинити, відновився він лише сьогодні.

До речі, відповідно до постанови Кабміну, на період воєнного стану планові та позапланові заходи державного нагляду заборонені. Однак ДСНС направило лист на ім’я міського голови щодо ініціювання на рівні Рівненської тергромади огляду місць масового скупчення людей. Як зауважили у міській раді, обстежуватимуть, зокрема, і ярмарки й ринки у Рівному.

ЗБИТКИ

Щодо суми збитків, то вона наразі лише встановлюється. Для цього опитують орендарів і збирають довідки про збитки. Загальний розмір матеріальних втрат озвучить спецкомісія, а хто буде їх відшкодовувати – стане зрозуміло лише по завершенню розслідування.

Ще одна цікава деталь

Відкриття проїзду навколо ринку: згідно затвердженою на сьогодні дорожньою схемою, проїзд там мав бути забезпечений, але на той момент там були стихійні об’єкти торгівлі, які розміщуються у недозволених місцях. Йдеться, зокрема, про тротуари та проїзну частину.

З цим також розбиратимуться, запевняють у міській раді.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень