Масштабна атака російських ботів: Українців закликають не вестися на провокації

Як не стати жертвою такої атаки

Днями у Telegram-каналах розпочалася масова атака російських ботів на українців. За масштабами вона прирівнюється до тих, що були на початку активної фази війни у лютому-березні 2022 року.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила представниця Центру контент-аналізу Олена Захаренко.

Йде здоровенна бот-атака через Telegram-канали з пропозиціями «відмазати» вас від військкомату і закликами «не ставати м’ясом». У постах українська мова. Можливий збір даних, можливо гірше. Не ведіться, то росіяни, – наголосила Олена Захаренко.

Вона додала, що це величезна бот-атака – тисячі акаунтів з фотками зі стоків публікують сотні постів щохвилини, всі однакові.

Хтось вклав великі гроші в цю атаку, дуже масова, так просто це не буває. А для чого вона цього разу – я не знаю, – повідомила представниця Центру контент-аналізу.

Якщо ви отримали повідомлення із подібним змістом, повідомте про це до поліції. У жодному разі не відправляйте свої персональні дані чи кошти.

Зв'язатись із працівниками Департаменту кіберполіції, можна надіславши заяву на електронну адресу callcenter@cyberpolice.gov.ua, або за телефоном – 0 800 50 51 70 (понеділок – п’ятниця з 9:00 до 18:00).

Також повідомити про правопорушення можна за формою зворотного зв’язку на сайті – для цього перейдіть за цим посиланням. Заповніть необхідні дані та натисніть «надіслати».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень