«Нас використали у політичних цілях», – рівнянка про марш антиваксерів у столиці (ФОТО)

Учасники ще й платили за те, щоб їх довезли у Київ

Фото рівненського фотографа Андрія Якобчука
Фото рівненського фотографа Андрія Якобчука

З 8 ранку середи, 3 листопада, у Києві сьогодні проходить “Марш антивакцинаторів”. Долучилися до цієї акції й рівняни. Одна з учасниць акції розповіла про організацію акції журналістам rivne24.info.

За словами учасниці маршу, про організацію поїздки вона дізналась в одній із соціальних мереж. 

З Рівного до Києва на марш вирушило 2 автобуси по 44 місця у кожному.

 

Вартість подорожі кожен учасник оплачував сам - 250 гривень в обидва кінці.

Спочатку організатори обіцяли учасникам, що акції протесту відбуватимуться під стінами Верховної ради та Кабміну. Однак, прибувши на місце, учасників висаджували на вулицях та провулках Києва, а потім почали водити по пішохідних переходах, створюючи перешкоди для водіїв у час пік.

Фото - ВВС Україна
Фото - ВВС Україна

Спроби дізнатись в організаторів, чому тактика дій протестувальників змінилась, успіху не дали. Що викликало відвертий подив та обурення у значної частини учасників маршу. 

Учасникам обіцяли, що марш відбуватиметься без політичних гасел, але на акції були використані прапори однієї з громадських організацій, яка, на думку рівнянки, таким чином прагнула отримати політичні дивіденди від цього заходу. 

Загалом, за словами рівнянки, більшість учасників були обурені та розчаровані діями організаторів, через стійке враження того, що їх використали у політичних цілях.  

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко назвав акцію «насмішкою» над медиками та родичами померлих від коронавірусу, повідомляє BBC Україна. 

Час від часу виникають конфлікти між водіями й протестувальниками, які перекрили вулицю Грушевського.

 

Кілька разів майже дійшло до бійки.

А кореспондентка BBC була свідком того, як водій кричав, що теж проти вакцин, але учасники акції не дали йому проїхати.

Фото - ВВС Україна
Фото - ВВС Україна

Акція відбувається у день, коли в Україні рекордна кількість госпіталізованих - 5935 осіб. А кількість померлих є близькою до рекордного показника - 720 летальних випадків (25 жовтня було 734 померлих).

Загалом в Україні від початку пандемії померли від ковіду 73 тисячі людей (дані Університету Джонса Гопкінса), і деякі фахівці вважають, що реальна кількість смертей - іще вища.

Вакцинація, за даними науковців, дає високий рівень захисту від госпіталізації та смерті. Але, як показало нещодавнє дослідження, 43% українців не планують щепитися.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень