Не ліпіть з Залужного – святого, бо вийде, як з Арестовичем: у чому має рацію – Безугла (ФОТО/ВІДЕО)

Проти течії (АК)

Мар’яна Безугла – українська Жанна Д’арк. Її проблема лише в тому, що вона виступила трохи зарано (аби її підтримали), однак, можливо, що – саме вчасно, аби ми ще всі встигли – врятувати Україну.

Річ у тім, що Україна у своїй душі – це Республіка. Тобто «спільна справа»: саме так перекладається латинська res publica та польська Річ Посполита.

Ми здатні досягати чогось і перемагати лише – спільно.

 

Якщо ж зараз знову запустимо молох Майдану чи якогось, не дай Боже, перевороту, то, готуйтеся зустрічати – Путіна.

 

І йти вже в його військо, і гинути за московського Царя на берегах Одеру та Вісли.

Аби такого не сталося, маємо почути – що нам цілком слушно – намагається донести Безугла.

Не просто дівчина Мар’яна, яка мотається по передовій, поки більшість сидить на комфортних диванах, а людина – по факту – глибоко занурена у воєнну тематику та проблеми війська.

По-перше, як чинна Заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки ВРУ, яка має допуск до всіх секретів, всіх бюджетів, яка бере безпосередню участь і в засіданнях Ставки, і в нарадах Генштабу, не відсиджуючись, при цьому у Києві, а постійно з'являючись і на передовій.

МАЛО ТОГО

Для вас це стане несподіванкою, але виявляється, що навіть – ДО того як стати депутатом, вона вже… була ІНСПЕКТОРОМ при військовому відомстві України.

Принаймні, Вікіпедія так описує її статус на момент обрання до ВРУ:

Старший інспектор з контролю за виконанням доручень відділу цивільних експертів Центру забезпечення службової діяльності Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, безпартійна.

ТОБТО

Про Безуглу можна говорити як про людину, яка має вже багаторічний досвід доволі активної роботи та співпраці і з Генштабом, і з Міністерством оборони.

Крім того, вона говорить нам одну очевидну річ, яку ми просто не хочемо чути. А треба. Спробуймо ще раз.

Отже, її ключовий месидж:

  1. У нас є Верховний Головнокомандувач – президент Зеленський: всі підпорядковуються – йому
  2. У тому числі й Залужний – Головнокомандувач ЗСУ
  3. Це єдиний можливий спосіб функціонування Держави та Армії під час Війни
  4. Якщо Верховний ставить цілі і віддає накази, з якими Головнокомандувач погодитися не готовий, то він має – чітко аргументувати та відстоювати свою позицію.
  5. Якщо ж Залужний – береться виконувати накази Верховного, то за невдачі на полі бою відповідальність несе уже переважно – він. Саме як Головнокомандувач ЗСУ
  6. При цьому у Головнокомандувача завжди є можливість (у разі незгоди) подати рапорт про відставку. Так, аби Верховний – прийняв: або позицію Головнокомандувача, або його рапорт.

Це очевидна й відома всім – логіка, для розуміння якої не треба закінчувати Вест Пойнтів та Академій Генштабу.

Власне, це те ж саме, що каже нам – з усією делікатністю – і Рустамзаде.

ТАКИМ ЧИНОМ

Ми з вами отримали ситуацію, коли для продовження війни із набагато сильнішим противником, якому допомагають ще й Іран, північна Корея та Китай, ми, яким – не допомагає вже по-справжньому практично ніхто, а сусіди ще й по-братськи перекривають кордони – маємо реально дещо зрозуміти:

  1. Ситуація не є аж такою безнадійною. Як мінімум, резерви НБУ зараз сягають понад 40 мільярдів доларів. Цих грошей є цілком достатньо, аби ЗАКУПИТИ для наших Сил Оборони – дуже багато різного цікавого та НАБУДУВАТИ кілометри і кілометри залізобетонних фортифікацій, здатних зупиняти Ворога.
  2. Світ має побачити нашу рішучу готовність – битися. І битися до кінця
  3. На тлі повного примирення всередині країни та повної мобілізації всього, має прозвучати наша АДЕКВАТНА «Пропозиція Миру та завершення Війни в Україні»

"Камертон Перемоги"

ЗОКРЕМА

Залужний має показати свою повну підпорядкованість Верховному, а Зеленський – свою повну довіру Головнокомандувачу.

Пора перестати тішити Путіна внутрішнім розбратом та протистоянням.

Одночасно в Україні мають бути задіяні соціальні ліфти, які б стрімко просунули на керівні посади тих людей, які зарекомендували себе очевидними досягненнями на полі бою та у волонтерській діяльності – саме під час Війни.

Як приклад – Денис Прокопенко – командир полку «АЗОВ»

 

Це людина, яка здатна надихнути все суспільство та Армію, якщо його призначити – відповідальним за рекрутинг та належну підготовку всіх мобілізованих.

На передньому плані -- Денис Прокопенко. Багато хто бачить єдиний шанс ЗСУ в переході на стандарти полку "АЗОВ" у плані підготовки, дисципліни та взаємостосунків між командирами і підлеглими, які нагадують "бойове братерство"

З тим, щоб люди знали – вони в надійних руках і їх підготують – належним чином.

 

Фактично, ми зможемо відбити ворога тільки тоді, якщо нам вдасться масштабувати досвід і практики полку «АЗОВ» на все військо.

КОДА

Сьогодні Безуглу не чують, бо у людей «є ще надія на Залужного». Цей тренд формують з одного боку опоненти Банкової – з суто політичних інтересів, однак, і людям – теж «хочеться в щось вірити».

Біда в тому, що подібна ситуація є шкідливою і для Залужного, і для України.

Оригінальна ілюстрація в "Українській правді" до статті Дубинянського про Тренди

Уявіть собі, що ви бачите рейтинги довіри до себе, які реально зашкалюють, а всі соцмережі переповнені словами підтримки на вашу адресу.

Така ситуація це прямий шлях до того, аби стати новим Арестовичем: наробити помилок і втратити мало не все.

Залужний, до речі, вже наробив чимало помилок:

  • Зокрема, тоді коли пішов у контрнаступ, не маючи далекосяжної зброї, здатної руйнувати безкінечні мінні поля та надійно укріплені позиції ворога.
  • Зокрема, тому, що в інтерв’ю журналу Економіст не поклав чітко всю провину на Захід, який не дав необхідної зброї, а став казати, що просто «сам помилився у розрахунках». Це неправда. Це, очевидно, така спроба загравання з Заходом, бо, якщо Залужний реально не знав, що не має потрібної зброї, аби подолати «лінії Суровікіна», то…
  • І нарешті. Залужний просто не має права давати жодних інтерв’ю ЗМІ – без погодження зі ставкою Верховного Головнокомандувача. Ви, приміром, багато чули інтерв’ю – військових керівників Ворога?

ТОМУ:

ПЕРЕСТАНЬТЕ СПОКУШАТИ ЗАЛУЖНОГО ПОХВАЛЬБОЮ

ВІН НАМ ПОТРІБНИЙ – ЗОСЕРЕДЖЕНИЙ І ЧІТКИЙ.

ЗОСЕРЕДЖЕНИЙ – НА ВІЙНІ

Нам всім необхідно – зібратися, заспокоїтися і згадати те, що ми так добре робили на початку війни.

Бо тільки так – переможемо!

*АК -- авторська колонка

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень