Малозабезпеченим й безробітним уже наступного року даватимуть по 100 тисяч гривень

Кредит під 0% на власну справу

Громадяни, які бажають розвивати власну справу, проте не мають для цього ресурсів, матимуть можливість отримати безвідсоткову допомогу на поворотній основі.

Уряд запровадив заохочувальні механізми, які покликані повернути працездатних осіб з-поміж малозабезпечених сімей на ринок праці. Він має запрацювати з січня 2022 року.

Передбачається, що фінансова допомога для організації власного бізнесу надаватиметься для закупівлі обладнання та матеріалів.

Розмір допомоги становитиме 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, у якому приймається рішення про її надання (нагадаємо, з 01.01.2020 мінімальна зарплата - 6000 грн, з 01.12.2020 вона буде 6500 грн).

Надання вказаної допомоги планується запровадити із 01.01.2022 коштом нової бюджетної програми, яка має бути передбачена для Мінсоцполітики в держбюджеті на 2022 рік.

Передувала рішенню уряду реалізація пілотного проєкту «Рука допомоги», який впроваджувався Міністерством соцполітики за підтримки Світового банку у 2017 – 2019 рр. у Харківській, Львівській та Полтавській областях та окремих об’єднаних територіальних громадах Житомирської, Донецької, Чернігівської областей.

Під час пілотного проєкту підприємцями стали 237 малозабезпечених безробітних та вимушених переселенців.

За три роки лише 19 з них припинили підприємницьку діяльність, що становить всього 8%.

Сфери діяльності учасників проєкту – від автосервісу до виготовлення меблів, одягу і взуття, від виробництва харчових продуктів до лісного господарства і виконання висотних робіт. А середній місячний дохід становив від 25 до 150 тис. грн.

Повідомляє Рівненська ОДА

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень