Максимально бюджетна намазка з 3-х інгредієнтів за 5 хв (РЕЦЕПТ)
І це навіть смачніше за фаршмак і червону ікру!
Звичайний оселедець – це один із найбільш бюджетних, смачних та корисних продуктів. Фахівці радять їсти його дуже часто, адже в ньому є багато необхідних мікроелементів та корисних жирів.
З оселедця можна, наприклад, приготувати салат, паштет, намазку чи форшмак, цю рибку можна маринувати, солити та робити з нею бутерброди.
– Оселедець містить досить багато жиру, проте це здорові жирні кислоти, в основному омега-3. При добовій потребі від 1 до 1,5 г на добу, в 100 г оселедця міститься 2,4 г. Омега-3 жирні кислоти потрібні для повноцінного харчування, тому що не виробляються в організмі, саме вони є важливими для здоров'я, – каже дієтологиня Світлана Фус.
Нещодавно український шеф-кухар Сергій Поканевич поділився рецептом смачної бюджетної намазки з оселедця
Інгредієнти:
- оселедець - 1 шт.
- морква - 2 шт.
- плавлений сир - 90 г
Приготування:
Оселедець треба почистити і видалити усі кістки та шкірку, а філе порізати невеликими шматочками.
Моркву відваріть у підсоленій воді (близько 20-30 хв), очистіть і наріжте на дві частини.
Пропустіть усі інгредієнти через м'ясорубку, не забудьте додати плавлений сирок. Тоді перемішайте все і перекладіть у якусь посудину.
Зберігається така смакота до 12 годин у холодильнику.
До речі, якщо в оселедці ви знайшли ікру - не поспішайте її відкидати. Ікру можна спокійно пускати у м’ясорубку разом з рибою. Так буде навіть ще смачніше!
Радіо Трек: НОВИНИ