Магія цінників, або Чому товари з 9 на кінці купують краще?

Вся справа у психології

Усі ціни, які закінчуються на 9, називають charm prices, тобто «привабливі» або «магічні ціни». Це правда. Такі цінники мають чималий вплив на покупців, хоча більшість людей про це навіть не здогадується, пишуть ProГроші.

Як це працює?

Люди читають цифри зліва направо. Все через те, що найважливіша інформація – в першій цифрі зліва. Отже, ціна 45,99 гривні перетворюється на «трохи більше ніж 40 гривень».

Покупці не бачать великої різниці між 20 і 25 гривень. Втім, якщо ви знизите ціну на одну копійку – до 19,99 і 24,99 – то різниця раптом стає істотною.

 

Коли покупець бачить круглу цифру, то у нього виникає враження, що ціна завищена.

Подейкують, що цінники з цифрою 9 в кінці придумав американський комерсант Роуленду Мейсі, засновник відомої роздрібної мережі Macy’s. Він перший, хто розмістив рекламу з девʼятками в газеті у 1880 році.

Джерело: ProГроші

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень