М’ясо на ринку стрімко дорожчає: що скільки зараз коштує
Відомом, чому ціни поповзли вгору

На «Столичному ринку» після вихідних трохи зросли ціни на деякі види м’яса — від 1,5% до 11%, про це свідчать дані з сайту ринку. Про це пише УНІАН.
Телятина
Теляча грудинка подорожчала на 5 грн і тепер коштує 185 грн/кг.
Лопатка здорожчала на 10 грн — до 365 грн/кг.
Теляча вирізка теж додала 10 грн і коштує вже 880 грн/кг.
Індичка
Філе індички піднялось у ціні з 275 до 279 грн/кг.
Стегно — з 239 до 245 грн/кг.
Гомілка — зі 117 до 125 грн/кг.
Качка
Найбільше подорожчала пекінська качка — одразу на 20 грн. Тепер її ціна — 199 грн/кг.
Курятина
А от ціни на курку навпаки знизилися.
Куряча тушка подешевшала на 16 грн — до 99 грн/кг.
Куряче філе подешевшало на 24 грн — до 171 грн/кг.
Найбільше впали в ціні крильця — з 99 до 79 грн/кг (понад 20%).
Свинина і сало
Свинина в ціні не змінилася.
Сало стало трохи дешевше — замість 220 грн/кг тепер 210 грн/кг.
Чому так відбувається
Економісти пояснюють, що продукти, які українці часто готують на свята, зазвичай дорожчають у грудні — так відбувається щороку. Тому невелике зростання цін на м’ясо очікуване.
Курятина ж подешевшала через те, що її зараз на ринку забагато. У птахівників були ризики втрати частини поголів’я через роботу на генераторах, тому вони ще місяць тому зменшили свої плани щодо утримання птиці.
В результаті пропозиції стало більше, ніж попиту — тож ціна впала.
Радіо Трек: НОВИНИ