Людям не обійтися без окулярів уже у 2050 році

Короткозорість на Землі сягне свого апогею у середині цього століття

Таке попередження уже виголошують науковці. Різке погіршення зору людства, швидше за все, відбудеться через те, що ми стали проводити все більше часу перед екранами комп'ютерів.

У дослідженні повідомляється, що, за умови збереження нинішніх тенденції, незабаром 50% людей на планеті знадобляться окуляри або контактні лінзи, причому у 10% з них буде важка форма короткозорості, пише Independent.

Серед факторів впливу навколишнього середовища, до яких належить так звана інтенсивна освітня система, яку застосовують на дітях в Сінгапурі, Кореї, Тайвані та Китаї, причиною погіршення зору може стати зміна способу життя або ж надмірне використання електронних пристроїв поблизу, - пишуть дослідники з Інституту зору Брайана Холдена в Сіднеї, Австралія.

В Європі близько 50% молоді вже страждають на короткозорість. Для порівняння, відсоток людей з міопією в поколінні їхніх батьків є удвічі меншим.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень