Люди з якою групою крові найчастіше заражаються коронавірусом

Ризик зараження пацієнта коронавірусом і смерті від нього пов'язаний із генами, які відповідають за групу крові, та особливостями імунних реакцій

Такого висновку дійшла міжнародна група вчених під керівництвом професора Андре Франке з Кільського університету (Німеччина). Результати їхнього дослідження опубліковані в New England Journal of Medicine.

Автори наукової роботи вивчили майже 2000 важких випадків інфікування коронавірусом в Іспанії та Італії, порівнявши їхні геноми з геномами 2300 здорових людей. 

Під час експерименту було знайдено

відмінності у розташуванні певного гена на генетичній чи цитологічній карті хромосоми здорових людей і тих, хто зіткнувся з важкими симптомами COVID-19 – аж до смертельного результату.

І було встановлено, що люди з другою групою крові заражалися COVID-19 на 45% частіше, ніж інших груп, а люди з першою – на 65% рідше.

"Наші генетичні дані підтверджують, що перша група крові пов'язана з найнижчим ризиком заразитися COVID-19, а друга – з найвищим", – пишуть дослідники.

Вони не можуть чітко відповісти, чи пов'язані відмінності в групах крові зі стійкістю організму до коронавірусу безпосередньо. Або, можливо, генетичні особливості, які впливають на ризики, впливають і на групу крові теж. Проте вчені стверджують, що результати їхнього дослідження важливі для розроблення ліків і вакцин проти COVID-19.

За інформацією видання "Обозреватель"

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень