Люди самі декомунізували пам’ятник Приходька у Здолбунові? (ФОТО)

Погруддя мали знести, але невідомі у ніч проти суботи його пошкодили

Як повідомили здолбунівчани, на площі перед залізничним вокзалом, зруйновано пам'ятник Приходьку. Таке повідомлення з'явилось у групі «Здолбунів сіті» у Фейсбуці. Фото теж опубліковані тут.

У поліції області повідомили, що пошкодження виявив поліцейський групи швидкого реагування. За словами прес-офіцера обласного управління Нацполіції Марії Юстицької,

за фактом умисного пошкодження об’єктів культурної спадщини слідчі Здолбунівського відділення поліції розпочали досудове розслідування.

З її слів,

у Здолбунівській міській раді прийняли рішення про демонтаж погруддя. Втім коли його мали провести – невідомо.

До слова, торік у травні погруддя хотіли знести, втім місцеві мешканці зібрали чотири сотні підписів на захист Приходька. Про це повідомляє Суспільне.

Журналісти додають, у Здолбунові вулицю Приходька перейменували на честь загиблого героя АТО Василя Жука.
За даними Вікіпедії, Микола Приходько родом зі Здолбунівщини, входив до радянського партизанського загону «Переможці», загинув у 23-річному віці (у 1943-му році). Монумент стоїть на площі перед залізничним вокзалом з 1964-го року.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4



 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень