Люди на Тернопільщині вимагають виселити з села військову частину (ФОТО/ВІДЕО)

Після стрілянини та загибелі двох жінок

Трагедія трапилася на престольне свято

Резонансна стрілянина під Збаражем продовжує перебувати у центрі уваги.

Як пише місцеве видання 20 хвилин,

У Доброводах, де 15 серпня військовий з місцевої частини розстріляв двох мешканок та ще поранив чотирьох людей, село вийшло на протест.

 

Люди хочуть домогтися у місцевої та районної влади виселити військову частину, яка дислокується буквально в центрі села.

При цьому мешканці села наголошують, що вдячні всім військовим, і взагалі ще від початку повномасштабного вторгнення – всі тут працюють для армії та допомагають військовим. Більше того, майже у кожній родині тут хтось служить.

Вони не можуть зрозуміти одного – чому люди зі зброєю перебувають практично поруч зі школою і садочком.

На зустріч з місцевими мешканцями прийшли депутати, заступник міського голови Збаража Володимир Богачук, сільський староста та представники частини.

Було чимало і поліції та представники поліції переговорів, адже емоції людей, які втратили близьких і хвилюються за свої життя і безпеку дітей.

На зустрічі з мешканцями представник військової частини повідомив, що підозрюваний у стрілянині та вбивствах С.К. пройшов ВЛК і медики виявили його придатним до військової служби.

Того дня поводився абсолютно нормально, заступив в наряд, тому був зі зброєю.

 

Перед тим до нього приїхали дружина з дітьми, які перебували у Польщі.

У четвер, 15 серпня, в одному із сіл Збаразької громади Тернопільського району. Чоловік, одягнутий у військову форму, влаштував стрілянину: двоє людей загинули, ще четверо отримали поранення.

Володимир Богачук, заступник голови Збаразької ОТГ, повідомив, що питання виноситимуть на засідання Ради оборони області.

На території школи не має бути військової частини і людей зі зброєю, сказав депутат Збаразької міськради і мешканець села Назар Мирон.

Зараз очільник ОТГ Роман Полікровський на лікарняному. Коли повернеться на роботу, збори мешканців організують вдруге.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень