Лишилося два дні: Землю накриє потужна магнітна буря

Вона протримається до кінця жовтня

Вже через два люди відчують фізичні нездужання і перепади настрою.

20 жовтня на Землі почнеться тривала і потужна магнітна буря, якої не було вже давно.

Так, згідно з даними Лабораторії рентгенівської астрономії сонця ФІАН, з вівторка почнуться збурення у земній магнітосфері. А вже 21 числа вибухне справжня магнітна буря, яка триватиме п'ять днів - до 25 жовтня.

При цьому саме на 25 число передбачається найпотужніший сплеск геомагнітного шторму, який за добу піде на спад. Однак магнітосфера буде неспокійна ще кілька днів після цього - до 30 жовтня.

Кому насамперед треба побоюватися магнітної бурі

У першу чергу вона несе небезпеку для людей з різними хронічними захворюваннями. Це люди з захворюваннями серцево-судинної, а також нервової системи. Гіпертоніки, гіпотоніки, люди з хронічними хворобами і просто люди похилого віку - усі вони можуть відчувати на собі вплив геомагнітного шторму.

В такі дні лікарі рекомендують завжди мати при собі ліки першої необхідності, а також обирати «лайтовий» режим роботи і відпочинку, щоб не піддавати організм зайвим навантаженням. А ще - пити якомога більше води і, звичайно ж, уникати стресових ситуацій.

Нездужання можуть відчути і здорові люди, адже бурі такої сили й тривалості не було вже давно.

Вчені попереджають

У найближчі роки магнітні бурі спостерігатимуться дедалі частіше. Сонце увійшло в черговий цикл активності, тому сонячний вітер усе частіше буде приносити до нас величезні потоки заряджених часточок, які буквально «бомбитимуть» земну атмосферу.

Піку своєї активності Сонце досягне у 2025 році.

Джерело – Today.ua

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень