Ляшко пояснив, як зробити щеплення, маючи фальшивий COVID-сертифікат

Громадян можуть звільнити від кримінальної відповідальності за підроблений сертифікат вакцинації

У МОЗ заявили, що мають намір звільнити від кримінальної відповідальності громадян, які придбали підроблений сертифікат вакцинації.

Про це повідомив сьогодні під час брифінгу голова відомства Віктор Ляшко.

Для того, щоб уникнути покарання, таким людям потрібно буде виконати обов'язкову умову – вони мають добровільно зізнатися у скоєному та активно сприяти у розкритті правопорушення.

Також міністр озвучив алгоритм дій, якщо людина, яка має підроблений документ про вакцинацію, хоче отримати щеплення від коронавірусу:

  • звернутися до свого сімейного лікаря чи медпрацівника у пункті вакцинації,
  • лікар викликає правоохоронців і вони фіксують наявність у особи фейкового документа,
  • співробітники Національної поліції відкривають кримінальне провадження, в якому людина, яка купила підроблений СOVID-документ, стає його учасником.

Як учасник кримінального провадження особа має надавати свідчення про джерело отримання нею підробленого СOVID-документу та своєю поведінкою всіляко сприяти у розкритті злочину», - уточнив Ляшко.

Статус «учасника кримінального провадження» з особи знімається за клопотанням прокурора через суд. Відповідна ухвала суду є підставою для звільнення особи від кримінальної відповідальності, яка раніше придбала документ, уточнив міністр.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень