Лосік готова очолити комунальне підприємство, яке замінить стерилізаційний центр

Якщо до цього дійде

У понеділок спеціально створена комісія Рівнеради мала поставити крапку у питанні стерилізаційного центру. Утім, більше години сторони просто дискутували і не прийняли жодного рішення. Чому так вийшло, читайте тут:

Кадровий колапс у собачому стерилізаційному центрі Рівного

Між тим, за час обговорення проблем, які виникли у Рівному зі стерцентром і безпритульними тваринами загалом, з’явилася ще одна тема для дискусій.

Частина громадських активістів хочуть не просто замінити керівника Центру, а створити у місті окреме комунальне підприємство (нині Центр підпорядковується Комунальному автотранспортному підприємству 1728). Нове підприємство повинно займатися виключно бродячими котами і собаками, впевнені зоозахисники.

Створюватимуть його чи ні, але перші пропозиції щодо роботи такого підприємства вже озвучили.

Алла Лосік. Фото UA:Рівне

Так, керівник ГО «Еко проджект груп», відома рівненська зоозахисниця Алла Лосік, яка до того ж є членом спецкомісії при міськраді, готова очолити цей заклад:

Моя пропозиція: створення комунального підприємства, оновлення міської програми регулювання чисельності тварин (яка нині не відповідає реальності), а на проміжний етап (від початку створення окремого КП і до налагодження його роботи – авт.) розробити угоду співпраці зі стерилізаційним центром і розставити пріоритети. Це: відлов, стерилізація, вакцинація, прилаштування.

 

Якщо створювати окреме комунальне підприємство, то необхідно по максимуму долучати громадськість. АЛЕ: тут треба виставити фільтри, тому що громадськість має розумітися на цьому. Це потрібно збалансувати: залучити представників влади, які вже займались створенням КП, економічний відділ і врахувати побажання/вимоги від громади.

 

Я можу запропонувати свою кандидатуру як керівника комунального підприємства на перші два роки – доки підприємство почне нормально функціонувати, з подальшою передачею цієї посади людині, яку оберуть.

Доки у місті оновлюватимуть Програму регулювання чисельності безпритульних тварин і створюватимуть нове підприємство, Рівне перебуватиме у перехідному періоді. Це займе близько пів року, тож визначитися з тим, що робити у цей період, потрібно вже, впевнена Алла Лосік.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень