Лобстер: як їжа для бідняків перетворилася на справжній делікатес

Колись люди боялися цих ракоподібних через їх не надто привітний вигляд

На сьогодні лобстерів вважають делікатесом, і при цьому доволі недешевим. Це обов'язкова страва на столі людей, які прагнуть всіляко підкреслити свій матеріальний статус. Адже чим більший лобстер, тим часто він дорожчий. Проте гості пафосних вечірок навіть не здогадуються, що колись лобстери валялися буквально під ногами, і це була їжа виключно для бідняків.

Наприкінці ХІХ століття поблизу узбережжя у США популяція лобстерів настільки збільшилася, що їх викидало хвилями на берег, часом цілими зграями.

Вигляд цих створінь лякав тоді багатьох, і люди буквально відмовлялися це їсти. Тоді їх погоджувалися їсти тільки дуже бідні люди, бо їжа фактично була у них під ногами.

Лобстерів готували в'язням. Відтоді і з'явилася практика підживлювати поля рештками лобстерів.

Тоді у США квасоля коштувала у 5 разів дорожче, ніж лобстери. Але з розвитком туризму ситуація докорінно змінилася. Туристи залюбки ласували екзотичними стравами, і поголос про ніжне м'ясо лобстерів розійшовся світом.

Згодом це м'ясо навчилися консервувати і туристи залюбки везли додому таку дивину, аби здивувати рідних. Шалений попит на продукт призвів у результати до падіння популяції лобстерів. І з часом доступна їжа перетворилася на делікатес.

У США були спроби штучного розведення лобстерів, але з'ясувалося, що це вкрай невигідно.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень