Лише 3 тергромади на Рівненщині спокійно переживуть посилення карантину. Інші потраплять у колапс 

Освітній колапс 

На Рівненщині лідерами з вакцинації від коронавірусу можна вважати освітян Боремельської громади, де щеплення отримали понад 80% працівників в усіх п’яти школах. Також показовою є Козинська громада, де 80-відсотковий показник вакцинації є чотирьох школах з шести, а також Дубровицька тергромада – у 28 закладах більшість вакцинованих.

Про це на нараді в першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна повідомив начальник управління освіти у науки Петро Коржевський

 - У разі, якщо область перейде у «жовту» чи «помаранчеву» карантинну зону, в очній формі працюватимуть лише ті школи, де кількість вакцинованих вчителів перевищує 80%.

 

Тому, аби не допустити на Рівненщині освітнього колапсу, потрібно, значно пришвидшити темпи вакцинування освітян, - повідомив Сергій Подолін.

Головам РДА доручили провести особисті наради із керівниками громад, директорами шкіл, під час яких наголосити на важливості вакцинації проти COVID-19.

Адже, чи будуть ходити діти до школи у разі запровадження більш жорсткого карантину, наразі залежить від директорів шкіл і педагогів.

До слова, найнижчі темпи вакцинації вчителів

у Великоомелянській, Вирівській, Дядьковицькій, Зорянській, Корецькій, Малинській, Повчанській, Рафалівській, Рокитнівській, Старосільській, Шпанівській територіальних громадах.

Тож учні цих шкіл, найбільше, перейдуть на дистанційку під час «жовтої» зони.

 - Ми бачимо громади з абсолютно діаметральними позиціями.

 

Є керівники територій, директори та працівники шкіл, які розуміють – вакцинація є питанням не лише особистої безпеки, а й національної.

 

На жаль, є безвідповідальні власники навчальних закладів, - наголосив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За даними пресслужби Рівненської ОДА, нині на Рівненщині працює 6 пунктів щеплень, 124 пункти вакцинації, а також 48 виїзних бригад медиків, які готові щеплювати від коронавірусу у навчальних закладах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень