Лікарів Національного інституту раку судитимуть через смерть пацієнтки

Один допустив фатальну помилку, інші приховали це

Київська міська прокуратура надіслала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням лікарів Національного інституту раку за фактами неналежного виконання професійних обов’язків та підроблення медичної документації.

Згідно з матеріалами слідства,

лікар-анестезіолог Національного інституту раку перед початком оперативного втручання, не провівши передопераційну підготовку пацієнтки, ввів їй препарати, які є несумісними при одночасному введенні. Це призвело до різкого погіршення стану жінки та до настання її смерті. Двоє інших лікарів – лікуючий лікар пацієнтки та лікар-патологоанатом – намагалися приховати наслідки дій лікаря-анестезіолога. Вони  внесли в медичну документацію недостовірні відомості про причину смерті цієї жінки.

Як повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на Київську міську прокуратуру, факт вчинення цих злочинів було виявлено під час проведення негласних розшукових дій в іншому кримінальному провадженні, що в подальшому підтверджено судово-медичною експертизою та слідчими діями.

Дії лікаря-анестезіолога кваліфіковано як неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого. Дії лікуючого лікаря та лікаря-патологоанатома – як складання завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення, за попередньою змовою групою осіб.

Обвинувальний акт відносно трьох лікарів Національного інституту раку  скеровано до Голосіївського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень