Лікарі попереджають про масивні кровотечі як ускладнення коронавірусу

Таких пацієнтів треба негайно оперувати

За останні 20 днів на операційний стіл Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги потрапило кілька пацієнтів з масивними кровотечами.

Усі вони лікувалися від коронавірусу.

Так, одного чоловіка привезли на операцію з однієї з ковідних лікарень Львова. Хірурги виявили гігантську гематому, багато масивних згустків крові без явних ознак ушкодження судин.


Вилилося приблизно 1,5 л крові. Такі згустки організм самостійно не може розсмоктати, їх треба терміново забирати.


Без операції вони могли інфікуватися і призвести до важких гнійних ускладнень і сепсису, - пише ЗАХІД.НЕТ.

Пацієнт під час лікування коронавірусу отримував препарати для розрідження крові, що ймовірно призвело до виникнення кровотечі.

За  словами хірурга Гната Герича,

Хворому слід давати препарати для розрідження крові, бо без них можуть утворитися тромби, з іншого – вони ж можуть спровокувати масивні кровотечі, які також загрожують життю хворого.

Лікар каже, що за останні пів року такого виду кровотеч не було, а лише за останні 20 днів на операційний стіл потрапило вже троє пацієнтів з кровотечами.

Такий вид кровотеч, на мою думку, є новим видом ускладнень, які виникають внаслідок лікування коронавірусу антикоагулянтами, – каже Гнат Герич.

Лікарі наголошують, що коронавірус – підступне захворювання, при якому ніхто не знає, які ускладнення можуть виникнути. Тому закликають громадян робити все, аби уникнути зараження коронавірусом.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень