Лікар відповідає за життя пацієнта, фізичний терапевт - за якість його життя

«Водник» запрошує на навчання за новою спеціальністю

Якщо ви мрієте обрати спеціальність з галузі охорони здоров’я, то професію фізичного терапевта, ерготерапевта тепер можна здобути у Рівному, у Навчально-науковому інституті охорони здоров’я (ННІОЗ) Національного університету водного господарства та природокористування. Інститут розпочав свою діяльність 15 лютого 2018 року.

Фізична терапія, ерготерапія – нова медична спеціальність.


Правильне застосування фізичної терапії та ерготерапії покращує якість лікування, прискорює процес відновлення функцій органів та систем, повертає працездатність, допомагає хворому розвинути навички самообслуговування, у випадках інвалідності - пристосуватися до максимально активного життя у нових умовах, що відбулися внаслідок хвороби чи травми, а також до більш повної інтеграції в суспільство.

Зараз це особливо актуально у зв’язку  зі збільшенням кількості пацієнтів з Covid-19, у яких найбільше страждає дихальна система.

Їм дуже необхідна фізична терапія.

Фізичний терапевт - це людина з вищою освітою, яка працює в сфері охорони здоров'я і не є лікарем. Якщо лікар відповідає за життя пацієнта, то фізичний терапевт відповідає за якість життя пацієнта.


Нормальний рух пацієнта є основним поняттям в роботі фізичного терапевта, він займається руховими дисфункціями.

Основним засобом випливу на пацієнта у фізичного терапевта є фізична вправа. Він не використовує ані харчові добавки, ані будь-які інші інвазійні методи впливу. Фізичний терапевт - це не інструктор з лікувальної фізкультури, це актуальна професія, яка вимагає значно більших знань та умінь, аніж в інструктора.

На сьогодні професійну підготовку фізичних терапевтів здійснюють у багатьох ЗВО України, однак не всі навчальні заклади пропонують програми підготовки, наближені до світових стандартів, які рекомендує Світова конфедерація фізичної терапії.

Інтереси професії у цілому світі представляє Світова конфедерація фізичної терапії (World Confederation for Physical Therapy), яка розробила певні вимоги до програм професійної підготовки фізичного терапевта/реабілітолога.

На кафедрі Здоров'я людини і фізичної реабілітації НУВГП повністю дотримуються світових вимог: за кількістю аудиторних годин, кількістю годин практик, специфікою дисциплін та їх спрямованістю.

Кафедра Здоров'я людини і фізичної реабілітації Національного університету водного господарства та природокористування тісно співпрацює не лише із закордонними професійними організаціями, але і з громадськими організаціями, які сприяють впровадженню світових стандартів фізичної терапії: Українською асоціацією боротьби з інсультом та Українською асоціацією фізичної терапії.

У складі викладачів інституту - доктор медичних наук, доктор біологічних наук, доктор наук фізичного виховання і спорту, кандидати наук фізичного виховання і спорту, кандидат медичних наук, кандидат педагогічних наук, кандидат біологічних наук, старші викладачі, асистенти.

ННІОЗ має свої:

  • реабілітаційний центр;
  • науково-дослідна лабораторія;
  • навчальні лабораторії; спеціалізовані аудиторії.

Ознайомитися з умовами вступу та навчання можна на сайті НУВГП http://nuwm.edu.ua/

Подати документи на навчання можна до 5 серпня 2020 року в електронній формі або особисто за адресою: Рівне, вул.Карнаухова, 53-а.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень