Лікар, колишній речник МОЗ Ябчанка спалив свій диплом кандидата наук через дисертацію Киви

Він вважає рішення комісії про вчений ступінь Киви повною дискредитацією

Львівський лікар, викладач Українського католицького університету, колишній речник МОЗ Олександр Ябчанка показово спалив свій диплом кандидата медичних наук на знак протесту проти рішення комісії про присвоєння наукового ступеня депутату Верховної Ради Іллі Киві.

Він зробив це перед Львівським медуніверситетом, де він захистив свою дисертацію.

Ябчанка заявляє, що після одноголосного рішення комісії йому соромно називатися кандидатом наук, і що це звання остаточно дискредитоване.

Прошу вважати це офіційною заявою з вимогою позбавити мене наукового ступеня кандидата медичних наук, – написав Ябчанка у Facebook.

Він пояснив ZAXID.NET, що своїм вчинком він закликає змінити систему науки. Адже такі ситуації нівелюють справжню науку.

Ті 13 членів комісії сьогодні поставили знак рівності між справжніми кандидатами наук, які працюють над своїми роботами, і Кивою, який нічого спільного з наукою не має. Це нівелює будь-яку повагу, сприйняття суспільства до того, що називається вітчизняною наукою, – пояснив він.

Олександр Ябчанка закликав інших кандидатів та докторів наук вчинити аналогічно і не йти на компроміси із совістю.

Олександр Ябчанка за освітою педіатр, експерт з реформи системи охорони здоров’я, викладач на навчальних програмах Українського католицького університету. У 2017 став радником міністерки охорони здоров'я Уляни Супрун, а у 2018 – речником міністерства охорони здоров’я України за її керівництва. У 2013 захистив кандидатську дисертацію у сфері педіатрії, гематології. Зараз навчається у Київській школі економіки на магістерській програмі «Публічна політика і врядування».

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень