Легендарний бард, поет і музикант Олександр Смик пішов у засвіти сьогодні (ФОТО)

Він був справжньою зіркою Рівного у 90-ті

Митець помер у віці 64 років

Важка втрата для всіх, хто знав цю яскраву людину. Не віриться... Не віриться, що ми вже не почуємо його сміху, його голосу та його пісень -- у живому виконанні.

Олександр Смик — постать надзвичайно виразна та багатогранна: бард, поет, співак, драматург, візіонер, організатор і просто дуже творча, гарна та елеґантна людина.

Сам родом із Сумщини він закінчив РДГУ й залишився на пару яскравих десятиліть у Рівному, упродовж яких Олександр відбувся і як митець, і як особистість.

 

Тут він навіть одного разу мало не став депутатом ВРУ від партії «Зелених». Але не склалося.

Пізніше Олександр Смик переїхав до Тернопільщини: спочатку до Кременця, а потім і взагалі до Тернополя, де довший час обіймав посаду керівника управління культури міста.

Серед іншого Олександр Смик брав безпосередню участь в організації першого фестивалю "Тарас Бульба" на Рівненщині

Останні роки Олександр Смик боровся з онкозахворюванням.

В соцмережах багато людей висловлюють жаль та співчуття з приводу смерті цієї неймовірно гарної людини та Митця ...

Останній вірш Поета, якого він написав буквально в ніч своєї смерті:

Подивіться який погляд: він завжди так неймовірно дивився. Саме таким і залишиться Олександр в пам'яті тих, хто його знав. Автор фото -- Олександр Харват

ДОВІДКОВО:

  • Смик Олександр Іванович (народився 26 жовтня 1957 в с. Грузьке Кролевецького р–ну Сумської обл.) — український бард, драматург. Член національних спілок України: театральних діячів, кобзарів, журналістів та Всеукраїнської музичної спілки.

  • Закінчив (1977) Рівненський державний педінститут (педагогічний факультет) та Київський університет ім. Т.Г.Шевченка (1983).

  • Автор концептуальних розробок музичних фестивалів: “Тарас Бульба”, “Вивих”, “Повстанські ночі”, “Лаба”, “Золоте підпілля”, “Зелений цвіт — цвіт надії”, “Кобзарські сезони Волині”.

  • Організатор першого приватного Будинку творчості “Потік Ірва” (2004).

  • Найкраще Олександра Смика (музика, вірші, вокал): “Шануймось, панове” , “Жінка другова”, “Пане підпоручнику”, “Скільки літ”, “Не вір мені, не вір”, “Мені потрібно зовсім небагато”, “Волинь”, “Твоя і моя Україна”, “Пісня дружині”, “Берегиня”.

Пісня "Війна", яку Олександр Смик написав сім років тому, але яка дуже по-особливому звучить саме сьогодні:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень